Stedentrip naar bekende stad, zonder massatoerisme

Ook een stedentrip naar een bekende stad zonder massatoerisme is mogelijk. Zelf ben ik naar Istanbul geweest en heb meegedaan aan een tour met uitsluitend onbekende highlights. We gingen bij de ouders van de tourleider typisch Turks lunchen, dit was ergens midden in een wijk waar geen toerist te bekennen was.

We bezochten daarnaast andere wijken vol muurschilderingen, een lokale markt en plekken die je niet tegenkomt in reisgidsen. Daarbij stopten wij bij de beste locale foodtentjes voor een typische yoghurt, Turkse koffie en Baklava.

Het is dus in elke grote, bekende stad wel mogelijk om zonder massatoerisme een weekendje weg te gaan. Google op “stadnaam + reizen buiten de gebaande paden of onbekende highlights” en je komt al snel van alles tegen. Eventueel zoek je in het Engels.

Steden als Barcelona, Londen, Parijs enzovoorts zijn zo groot dat er voldoende te doen en te beleven is buiten de standaard top 10 bezienswaardigheden en activiteiten.

Je hoeft niet in de rij te staan, ervaart minder drukte van andere toeristen en komt op bijzondere plekken van een stad.

Vaak is een gids of tour wel handig, zij weten de bijzondere plekjes van een stad. Deze zijn zelf minder goed te vinden.

Vorige
Vorige

Wereldkaart met onbekende bestemmingen

Volgende
Volgende

Mijn blog gaat over ‘Reizen buiten de gebaande paden’