Zürich

Aantal hotels
260
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
162
Bekijk spots »
Inwoners
400.000
Bekijk kaart »
Aantal wijken
4
Bekijk alle wijken »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar Zürich?

Zürich

Een moderne stad met talloze galerijen, musea, trendy cafe's, restaurants in alle prijsklasses, (openlucht) bioscopen en chique winkels (Bahnhofstrasse) waar je niet uitgekeken raakt. Hier ben je aan het goede adres voor sieraden en mode. Uniek is dat je er gratis fietsen kunt huren, maar eigenlijk is de stad prima wandelend te doen. De rest van de stad is overigens bepaald niet gratis, Zurich is een relatief dure stad. Echter voor de budgetreizigers vindt ook hier goedkope hostels en betaalbare restaurants.

Zürich heeft vele musea om te bezoeken. Vooral de kunst liefhebbers hebben veel mogelijkheden om heen te gaan. Er is het Rietberg museum voor Afrikaanse en Aziatische kunst. Daarnaast het Kunsthaus Zürich voor een wereldklasse Artcollection. En voor de hedendaagse kunst kunt u de Kunsthalle Zürich bezoeken. Maar er is veel meer te zien dan de musea in Zürich. De Fraumünster is een voormalige kerk die beroemd is om zijn gebrandschilderde ramen van Marc Chagall. Verder is er de middeleeuwse kathedraal Grossmunster die zeker een bezoek waard is.

Voor een leuk dagje uit kun je terecht in de Zürich Dierentuin. De dierentuin heeft meer dan 200 verschillende soorten dieren, waaronder een aantal bedreigde soorten zoals de sneeuwluipaard of de rode panda.

Maak een wandeltocht naar de Uetliberg, net buiten Zürich. Deze berg heeft een look-out over de stad, het meer en over de Alpen.

Wil je snel naar Zurich boek dan een vliegticket voor ca. 80 euro, de trein en auto zijn goede alternatieven. Tot slot, wist je dat Zurich de favoriete stad van Floortje Dessing is? Zij is met RTL Travel bijna overal in de wereld geweest, dus moet ze toch haast wel gelijk hebben? Combineer je bezoek aan het hippe bijvoorbeeld Zurich met een wandeling in de nabijgelegen Alpen of relax aan de Letten rivier. Of kom op 1 augustus tijdens de streetparade.


Bekijk bezienswaardigheden en activiteiten in Zürich of ontdek restaurants, uitgaan en entertainment.
Bekijk meer van Zwitserland

Lees meer