Reisinformatie Zuid-Korea

Algemene informatie

Hoofdstad Zuid-Korea: Seoul
Aantal inwoners Zuid-Korea: ca. 49.000.000
Tijdsverschil: 8 uur
Telefooncode: 82

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Seoul
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 13 uur)
    Vergelijk vliegtickets

Reizen

Zuid Korea heeft een prima infrastructuur. Bussen rijden op tijd en met de trein reizen is tevens comfortabel reizen, echter wel iets trager dan de bus. De Koreaanse kaartjesautomaat zorgt alleen voor wat problemen. Reizen met het openbaar vervoer is niet duur.

Geldzaken

Het prijsniveau in Zuid Korea ligt onder Nederlandse begrippen. Banken zijn maandag tot en met vrijdag, van 9.30 uur tot en met 16.30 uur en zaterdag van 9.30 uur tot en met 13.30 uur, open. Geldautomaten vind je in de grote steden. Credit cards en Traveler Cheques worden over het algemeen geaccepteerd.

Cultuur

Naast Koreanen leven er vele Amerikanen, Canadezen en Chinezen in Zuid Korea. Dat Zuid Koreanen gek zijn van voetbal moet je maar eens aan Guus Hiddink vragen, hij leidde Zuid Korea na de laatste 4 op het WK 2002. Boedhisme, confucianisme en het christendom zijn de belangrijkste geloofsovertuigingen in Zuid Korea.
Voor Christus bemoeiden de Chinezen zich met Zuid Korea, veel later, in de 13e eeuw volgden de Mongolen (zijn heersten bijna 2 eeuwen in Zuid Korea). Sinds 1948 is Zuid Korea zelfstandig, daarvoor werd het bestuurd door de Verenigde Staten. In 1950 deed het communistische Noord Korea tevergeefs een verrassende aanval.

Natuur

Het hoogtepunt van een bezoek aan een van de vele nationale parken vormt wellicht een kijkje naar de Koreaanse zwarte beer. Zuid Korea heeft een bergachtig landschap (tot 1950 meter), vooral in het Oosten. Het Westen en Zuiden is iets vlakker. Rijstvlaktes kom je veel tegen.
Bekijk de landkaart van Zuid-Korea.

Gezondheid

Voor een reis naar de Vietnam maatregelen nemen tegen de ziektes DTP, Hepetitis A en Malaria.

Eten en drinken

Typische Kimch’i, rijstgerechten, met koude groenten, rode pepers en knoflook zijn de basisingrediënten van de heerlijke Koreaanse keuken. De immense vismarkt in Pusan biedt je talloze visgerechten. Natuurlijk vind je op vele plaatsen de Amerikaanse McDonalds en PizzaHut.

Paspoort en visum

  • Geldig paspoort. Deze dient nog minimaal 3 maanden geldig te zijn.
  • Geen visum nodig voor reizen naar Zuid Korea.
Ontdek meer over Zuid-Korea