Reisinformatie Verenigde Staten

Algemene informatie

Hoofdstad Verenigde Staten: Washington DC
Aantal inwoners Verenigde Staten: ca. 310.000.000
Tijdsverschil: -7 uur
Maximale snelheid is 120 km per uur
Telefooncode: 1

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - New York
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 8 uur)
    Vergelijk vliegtickets

Reizen

De wegen zijn groot en soms oneindig lang in de USA. In de grote steden neem je de metro, de trein of taxi. In San Francisco kun je in een authentieke Tram rijden. Als je echt naar een ander gebied in Amerika gaat dan moet je met het vliegtuig. Uiteraard zitten er genoeg vliegvelden verspreidt door het hele land.

Geldzaken

Door de dure euro kun je relatief goedkoop naar Amerika. Betalen met credit card is heel normaal, maar je kunt ook op iedere hoek geld pinnen. Bij Motels kan je gerust afdingen op je kamerprijs. In Amerika dien je wel rekening te houden met het geven van fooi (tip). In veel restaurants staat de fooi zelfs al op je eindafrekening. Houd dit altijd goed in de gaten wanneer je afrekent. Over het algemeen wordt er van je verwacht dat je fooi geeft.

Cultuur

Er heerst een cultuur in de USA dat alles groter, krachtiger en beter moet zijn.

Natuur

Vergis je niet als het gaat om de natuur in de VS. Als je aan de USA denkt dan denk je vaak aan de grote steden. Maar er is ook prachtige natuur. Enorme natuurparken waar goed op gepast wordt, en wat te denken van de wereldberoemde Grand Canyon! Er is zoveel ruimte in Noord-Amerika dat je er nog veel stukken pure natuur kan vinden.
Bekijk de landkaart van Verenigde Staten.

Gezondheid

Aangezien alles '10 keer' groter is in Amerika, loop je de kans behoorlijk aan te komen. Kies voor de kleinste cola en burger, zo komt het allemaal goed.

Eten en drinken

Ontbijten met wafels en stroop, tussen de middag een lekkere hot dog en 's avonds een broodje hamburger en een liter cola. Een ander erg bekend beeld dat zijn de agenten die altijd Donuts eten. Nog een bekend fenomeen uit de States is dat het gebruikelijk is om eten dat over is mee te nemen in een 'doggybag'.

Openingstijden

De winkels in Amerika zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur, sommige winkels gaan door tot 22.00 uur. Op zaterdag sluiten de winkels om 17.00 uur en op zondag om 20.00 uur.

Paspoort en visum

  • Geldig paspoort. Let op, Amerika vereist machinaal leesbare paspoorten. Deze moet tot 3 maanden na terugkomst uit de Verenigde Staten geldig zijn.
  • Geen visum nodig voor reizen naar Verenigde staten. Reizigers dienen wel een reistoestemming aan te vragen voor de Verenigde Staten bij de ESTA. Dit vanwege de aangescherpte veiligheidsverplichtingen voor reizen naar de Verenigde Staten. Voor het invullen van het ESTA formulier dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Het aanvragen van een ESTA-reistoestemming kost tegenwoordig ongeveer $14,00, wat neerkomt op ongeveer € 10,50. Let op! Bij verkeerd invullen van het formulier kan je reistoestemming geweigerd worden. Een paspoortnummer heeft nooit een O wel soms een 0 (nul)). Het ESTA formulier vind je op de website van de ESTA.
Ontdek meer over Verenigde Staten