Reisinformatie New York

Algemene informatie

Hoofdstad Verenigde Staten: Washington DC
Aantal inwoners New York: ca. 8.900.000
Tijdsverschil: -7 uur
Maximale snelheid is 120 km per uur
Telefooncode: 1

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - New York
    (Duur uren vliegen: ca. 8 uur)

Openingstijden

De winkels in Amerika zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur, sommige winkels gaan door tot 22.00 uur. Op zaterdag sluiten de winkels om 17.00 uur en op zondag om 20.00 uur.

Paspoort en visum

  • Geldig paspoort. Let op, Amerika vereist machinaal leesbare paspoorten. Deze moet tot 3 maanden na terugkomst uit de Verenigde Staten geldig zijn.
  • Geen visum nodig voor reizen naar Verenigde staten. Reizigers dienen wel een reistoestemming aan te vragen voor de Verenigde Staten bij de ESTA. Dit vanwege de aangescherpte veiligheidsverplichtingen voor reizen naar de Verenigde Staten. Voor het invullen van het ESTA formulier dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Het aanvragen van een ESTA-reistoestemming kost tegenwoordig ongeveer $14,00, wat neerkomt op ongeveer € 10,50. Let op! Bij verkeerd invullen van het formulier kan je reistoestemming geweigerd worden. Een paspoortnummer heeft nooit een O wel soms een 0 (nul)). Het ESTA formulier vind je op de website van de ESTA.

Tours en excursies

Boottour naar Statue Liberty op Ellis eiland.
Helikoptervlucht over Manhatten

Citypass New York

Wil je korting op tours en attracties in New York? Neem dan een citypass! Met deze citycard hoef je ook niet meer in de rij te staan, maar kan je meteen doorlopen naar de entree. New York Pass

Links

WTC.nl Vliegtickets New York

Hoe reis ik naar New York?

Ontdek meer over New York