Manhattan in New York

Aantal hotels
250
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
208
Bekijk spots »
Aantal wijken
14
Bekijk alle wijken »
Tijdsverschil?
-7 uur
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar Manhattan?

Wijk Manhattan in New York

Manhattan is een van de vijf stadsdelen en staat middels bruggen en tunnels in verbinding met de omliggende stadsdelen New Jersey, de Bronx, Brooklyn en Queens.

Het eiland Manhattan is wereldberoemd om haar immense wolkenkrabbers, vele beroemde straten, gele taxi's en de vele levendige wijken en districten. Manhattan herbergt daarnaast vele toeristische hoogtepunten, die je dan ook zeker niet mag missen tijdens je verblijf in New York. Het commerciƫle hart van Manhattan is Times Square, het wereldberoemde plein op de kruising van oa Broadway en West 42nd Street. Times Square is het Mekka van de commercie en hangt vol met elektronische billboards. Neem de tijd om alle reclame uitingen van alle grote merken en de vele mensen op Times Square in je op te nemen. Een ander letterlijk hoogtepunt is het 381 meter hoge Empire State Building. Neem de lift, met 1 overstap, en geniet van het adembenemende panoramazicht over de stad New York vanaf het Empire State Building. Het 341 hectare grootte Central Park is het bekendste park van New York en ligt nagenoeg in het midden van het eiland Manhattan. Het stadspark Central Park herbergt naast vele groene grasvelden, sportvelden en vijvers ook diverse prachtige gebouwen en monumenten. Wanneer je even wilt ontsnappen aan de hektiek van het drukke Manhattan dan is een middagje Central Park een must-do in New York. Ground Zero, ofwel de World Trade Center Site, laat een diepe indruk achter. Bekijk op Ground Zero naast het National September 11 Memorial & Museum ook de vorderingen van de bouw van het nieuwe One World Trade Center. Ook aan bijzondere musea geen gebrek in Manhattan. Wat te denken van Museum van Moderne Kunst, ook wel MOMA genoemd. Ook het Guggenheim Museum mag je als cultuurliefhebbers niet overslaan.

Winkelliefhebbers bezoeken Fifth Avenue, de bekendste winkelstraat van New York. Ook bekende warenhuizen als Macy's en Bloomingdale's mag je zeker niet overslaan. Enkele bekende wijken die de moeite zijn om door heen te wandelen zijn Chinatown, Little Italy, Meatpacking District, SoHo en Upper East Side. Uitgaan kan door heel Manhattan maar in het bijzonder zijn het Meatpacking District en Broadway 'the places to go'. Op Broadway bezoek je tevens een van de vele grote theatershows en musicals als The Lion King of The Phatom of the Opera. Kortom, de mogelijkheden zijn enorm in New York, de 'The Big Apple' en 'The city that never sleeps'.
Bekijk meer van New York