Reisinformatie Venezuela

Algemene informatie

Aantal inwoners Venezuela: ca. 29.800.000
Tijdsverschil: -5.5 uur
Telefooncode: 58

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Caracas
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 10 uur)
    Vergelijk vliegtickets

Reizen

Reizen per bus is de meeste goedkope en gemakkelijke manier van reizen binnen Venezuela. De stad Caracas heeft een goed metrostelsel en deze is ook erg goedkoop. Wel loop je de kans om, op wat voor manier je ook reist, gecontroleerd te worden door de politie of de nationale garde. Zorg dus dat je je papieren altijd bij je hebt. Backpackers die vanuit Venezuela willen doorreizen naar Ecuador via Colombia kunnen de bus nemen in Caracas of een vlucht boeken naar Quito.

Geldzaken

De inflatie in Venezuela is hoog. Pinpasfraude komt regelmatig voor in Venezuela. Contante Amerikaanse Dollars en Euro's zijn handig in Venezuela. Het prijsniveau ligt onder Nederlands begrippen.

Cultuur

Circa 95% van de bevolking is Katholiek. De bevolking bestaat uit een smeltkroes van mensen met Afrikaanse, Europese en Indiaanse afkomst. Carnaval in Venezuela is een groot evenement en wordt gevierd met vele bonte kleuren en muziek, parades en dans.
Ongeveer 14.000 jaar voor Christus kwamen de eerste mensen in Venezuela. Ook Venezuela heeft een rijke geschiedenis met Columbus zoals vele andere Zuid-Amerikaanse landen. Ook heeft Venezuela een dictatuur gekend en veel economische malaise, nog altijd is het land niet geheel stabiel. Bolivar is nog altijd een nationale held omdat hij Venezuela bevrijdde van de Spanjaarden. Op veel plaatsen kom je een standbeeld van hem tegen.

Natuur

Venezuela staat bekend om de prachtige natuur. Nog steeds zijn niet alle flora en fauna die in Venezuela aanwezig zijn in kaart gebracht. Er zijn verschillende tropische bossen aanwezig maar ook prachtige watervallen en natuurreservaten die zeker een bezoekje waard zijn.
Bekijk de landkaart van Venezuela.

Gezondheid

Voor een reis naar Venezuela maatregelen nemen tegen de ziektes DTP, Hepatitis A en Gele koorts. Malaria wordt alleen aanbevolen in bepaalde gebieden,met name in het Amazonegebied.

Eten en drinken

De Venezolaanse keuken bestaat voornamelijk uit bonen en vlees, maar ook kip en pannekoekjes worden veel gegeten. " Arepas" is de naam voor patat frites zoals wij die kennen, dit zijn in olie gebakken meelballen met bijvoorbeeld een vulling van tonijn, gekruide ham of vlees. In Venezuela worden veel tropische vruchtensappen (Jugo) gedronken.

Openingstijden

De winkels zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 11.30 uur en van 14.00 uur tot 16.30 uur.

Paspoort en visum

  • Geldig paspoort of identiteitskaart. Deze dient bij aankomst in Venezuela nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
  • Visum alleen noodzakenlijk voor zakenlui die naar Venezuela reizen.
Ontdek meer over Venezuela