Reisinformatie Uganda

Algemene informatie

Aantal inwoners Uganda: ca. 35.500.000
Tijdsverschil: 2 uur
Telefooncode: 256

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Londen - Entebbe (nabij Kampala de hoofdstad van Uganda)
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 8 uur)
    Vergelijk vliegtickets

Reizen

De wegen is Uganda zijn veelal slecht, wel wordt hier hard aan gewerkt. Je kunt voor een safari het beste een auto met chauffeur huren. Het vliegveld Van Uganda ligt op zo'n 30km van Kampala.

Geldzaken

Contante Amerikaanse Dollars of euro's zijn zeer handig in Uganda. Het prijsniveau ligt onder Nederlandse begrippen. De nationale munt van Uganda is stabiel.

Cultuur

Uganda kent 11 verschillende inheemse bevolkingsgroepen. Katholieken, protestanten en moslims zijn allen aanwezig. Muziek uit Uganda is zelfs populair in Europa.
In 1962 werd Uganda onafhankelijk van Groot-Brittanniƫ. Daarna volgden veel burgeroorlogen in het land met veel regeringswisselingen. Vooral in het noorden van Uganda is het nog steeds onrustig. De nieuwe leider Museveni is momenteel bezig het land weer een positief gezicht te geven.

Natuur

Ongeveer 12% van Uganda bestaat uit nationale parken en bossen. Daarnaast vindt je hier nog vele prachtige dieren zoals buffels, antilopen, gazellen en bavianen.
Bekijk de landkaart van Uganda.

Gezondheid

Voor een reis naar Uganda maatregelen nemen tegen de ziektes DTP, Hepetitis A, Cholera, Bilharzia, Gele koorts en Malaria. Aids is een groot probleem in Uganda waarvoor je waakzaam moet zijn.

Eten en drinken

Bananen en ananassen koop je voor een prikkie op de markt. Veel vis komt uit de meren van Uganda. Het nationale gerecht van Uganda is matoke. Thee en koffie staan voor je klaar.

Paspoort en visum

  • Geldig paspoort. Deze dient tot bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
  • Visum verplicht voor reizen naar Uganda.
Ontdek meer over Uganda