Bodrum

Aantal hotels
116
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
81
Bekijk spots »
Inwoners
30.000
Bekijk kaart »
Aantal wijken
2
Bekijk alle wijken »
Tijdsverschil?
1 uur
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar Bodrum?

Bodrum

Bodrum wordt als één van de mooiste vakantieplaatsen in Turkije beschouwd. Terecht want deze prachtige havenplaats heeft genoeg te bieden. Van schilderachtige straatjes tot prachtige witte huizen en van traditionele cafe’s tot moderne discotheken. Zo is er het beroemde openlucht discotheek Halikarnas. Vergeet ook zeker niet de Catamaran Disco te boeken tijdens je verblijf.

Op het schiereiland is meteen het kruisvaarderskasteel Sint Petrus te zien en de boulevards met de witte villa's. Het kasteel bevat nu het museum voor onderwater-archeologie. Het oudste scheepswrak ter wereld ligt daar ook opgesteld. Het hoogste punt van het kasteel is de Franse toren waar een interessante verzameling Myceense (een Griekse cultuur) voorwerpen ligt tentoongesteld. In de Hall of Coins is een unieke tentoonstelling van ruwe en bewerkte edelstenen, buiten is een collectie grafstenen en antieke Griekse amfora's te zien. Tenslotte is er nog een ruimte met zaken uit het bronzen tijdperk en de graftombe met het skelet van Ada van Karië. De moskeeën Tepecik Camii en Adliye Camii zijn ook bezienswaardig. Men kan daar kennismaken met oosterse decoraties, arabesken, geometrische motieven, vegetatieve patronen en teksten. Turkije is het enige islamitische land waar moskeeën toegankelijk zijn voor niet-moslims.

Bodrum heeft tevens een eigen vliegveld. Op hetzelfde schiereiland liggen ook populaire vakantieplaatsjes als Bitez, Torba en het inmiddels aan Bodrum vastgegroeide toeristenoord Gümbet. De op één na grootste plaats op het schiereiland is Turgutreis, waar elke zaterdag een grote markt plaatsvindt, welke vooral door de toeristen goed wordt bezocht. Neem ook zeker een kijkje in de haven of struin door de smalle straatjes. Je kunt hier winkelen in de gezellige bazaarwijk waar zich sfeervolle kleine winkeltjes en leuke restaurants bevinden.
Bekijk bezienswaardigheden en activiteiten in Bodrum of ontdek restaurants, uitgaan en entertainment.
Bekijk meer van Turkije

Lees meer