Moravie

Aantal hotels
12
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
2
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Moravie
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Hoe reis ik naar Moravie?

Moravie

De grootse stad van van de regio is Brno. In Brno bezichtig je veel historische gebouwen en is een bezoek aan de dierentuin ‘Zoo Brno’ , gelegen in het stadsdeel Bystrc, een aanrader. In Moravië kun je prima wandelen in prachtige natuur van oa het Beskydy (Beskyden) Gebergte en de Jeseniky Gebergte (maximaal bijna 1500 meter hoog). Nabij Ostravice vind je dan ook een aantal uitstekende mogelijkheden tot skiën. Natuurlijk doe je tijdens je rondreis door Zuid-oost Tsjechië de historische plaatsjes Roznov, Olomouc en Kromeriz aan. Een bezoek aan de prachtige binnenstad van Olomouc, het culturele hart van Moravië, met oa de zuil van de Heilige Drie-eenheid (UNESCO) is een must-do. In het stadje Luhacovice neem je een heerlijke kuurbad. Grotten, kastelen, watervallen, bossen en wijnstreken. Te veel om op te noemen.


Een rondreis door Moravië is genieten van een afwisselende natuur en kleine stadjes. Moravië dient uitstekend als uitvalsbasis voor het ontdekken van de wijde omgeving. Zo liggen er een aantal grote steden op relatief korte afstand. Vanuit Brno rijd je binnen 1,5 uur naar de prachtige steden als Wenen en Praag, de hoofdstad van Tsjechie. En vanuit Ostrava, gelegen in het oosten van Moravië, rijdt je binnen 2 uur naar de indrukwekkende stad Krakau. Boek vanuit Nederland een camping, hotel of vakantiehuisje om zeker te zijn van een slaapplek of staanplaats. Voor de juiste route met de auto vind je in onze boekshop wegenkaarten, wandelroutes en andere gidsen vol tips voor autoreizen naar Tsjechie, unieke accommodaties etc.

Op zoek naar een vakantiehuis in Moravië Tsjechië? Het aanbod vakantiehuisjes in de regio Moravië is enorm uitgebreid. Bekijk en vergelijk oa vrijstaande vakantiehuisjes in het Altvatergebergte, luxe landhuizen temidden van bosgebied en dicht bij skipistes van Ostravice en vakantiewoningen en villa's met zwembad in het binnenland. Kortom, genoeg vakantiehuisjes voor een autovakantie naar het veelzijdige Moravië in Tsjechië.


Bekijk meer van Tsjechië

Lees meer