Reisinformatie Thailand

Algemene informatie

Hoofdstad Thailand: Bangkok
Aantal inwoners Thailand: ca. 67.800.000
Tijdsverschil: 6 uur
Telefooncode: 66

 • Vliegreis: Er zijn vanuit Nederland diverse rechtstreekse vluchten naar bestemmingen in Thailand te boeken. Vind hieronder een overzicht van enkele populaire Thailand vliegbestemmingen:
  • Schiphol Amsterdam - Bangkok
  • Schiphol Amsterdam - Chiang Mai
  • Schiphol Amsterdam - Koh Samui
  • Schiphol Amsterdam - Phuket

  (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 11 uur)
  Vergelijk vliegtickets

Reizen

De infrastructuur van Thailand is goed. Bewegwijzering staat ook in het Engels aangegeven. Een auto huren is dus een goede optie, maar populairder is een rondreis met privé-chauffeur. Dit is niet extreem duur en minder massaal dan touringcars. Reizen binnen Thailand doe je bijvoorbeeld per boot over de rivieren, met de (airco)bus of met de trein (ook met airco). De trein gaat niet supersnel, maar is wel goedkoop en erg leuk. Taxi's in de grote steden van Thailand zijn goedkoop en kan je het beste op de meter laten rijden.

Hotels en Guesthouses

De backpack bestemming van Azië heeft hotels en guesthouses te over. De meeste reizigers overnachten dan ook in een guesthouse of hotel. Omdat er zoveel zijn is er altijd ergens nog wel plaats en is van tevoren boeken niet noodzakelijk. Wanneer je naar een grote stad gaat kan het wel een lekker gevoel geven dat je al een slaapplek hebt en niet eerst nog een tijd over straat moet slenteren opzoek naar een geschikte locatie. Wanneer je wel op deze manier opzoek gaat naar een hotelkamer vraag dan altijd eerst of je de kamer mag zien voordat je daadwerkelijk boekt. Dit kan onaangename verrassingen voorkomen. In het hoogseizoen zijn tweepersoonskamers vaak moeilijker te bemachtigen, waardoor het bij de populaire hotels wel aan te raden valt van te voren te boeken. Backpackers reizen vaak door naar de buurlanden Cambodja en Laos.

Relevante links

Rondreis Thailand

Geldzaken

De officiele munteenheid van Thailand is de Thaise Bath (Thailand Baht), afgekort de TBH. 1 Euro is ongeveer 40 Baht waard (2013). Thailand is zeer goedkoop. Zo betaal je voor een hotel vanaf 5 euro per nacht en kan je eten op straat kopen voor minder dan een euro. Taxi's en Tuk tuks zijn ook zeer voordelig, al zijn taxi's vaak nog goedkoper. Tip: Betaal niet te veel voor een ritje met een Tuk Tuk. Het beste kun je geld pinnen (Meastro) bij aankomst op het vliegveld of in de talloze steden nabij banken of in winkelgebieden.

Cultuur

Naast de Thai leven er vele Chinezen (Ruim 10%) in Thailand. Thailand wordt niet voor niets het land van de glimlach genoemd: de bevolking is zeer vriendelijk en respectvol. In het noorden leven de bergstammen nog op primitieve wijze. Het merendeel van de bevolking is Boeddhist.
Thailand is nooit een kolonie geweest in tegenstelling tot de meeste buurlanden. Al een aantal eeuwen wordt Thailand stabiel bestuurd door de Chakri-dynastie. De koning is immens populair bij de bevolking. Maar hier geen misplaatste grappen over!

Natuur

Het landschap van Thailand bestaat uit bergen vooral in het noorden, de vruchtbare en droge vlakten in het midden. Het zuiden heeft mooie stranden en vele eilanden. Daarnaast zijn er veel rivieren, meren en watervallen. Thailand heeft verder fraaie tropische planten en bloemen. Ook leven er nog olifanten, beren en vele vogels in het wild. Er zijn 63 nationale parken.
Bekijk de landkaart van Thailand.

Gezondheid

Voor een vakantie naar Thailand voorzorgsmaatregelen nemen tegen de ziektes DTP, Hepetitis A en Bilharzia. In Thailand komt malaria zeer beperkt voor waarbij de malariapillen geen nut hebben. Dit omdat alle malariavliegen in Thailand resistent zijn. Verblijf je in Bangkok verwacht dan geen schone lucht.

Eten en drinken

De Thaise keuken is heerlijk. Doorgaans zijn de meeste restaurants uitstekend. Kleefrijst met hete sauzen. Kip, vis etc. Fruit vormt vaak het toetje. Neem eens een kokosnoot. Probeer ook eens een Thaise wijn of Phuket bier. Alcohol is relatief duur. In Thailand wordt niet met stokjes gegeten.

Openingstijden

De winkels zijn dagelijks geopend van 9.00 tot 21.00 uur. Markten en kleine winkeltjes zijn zelfs nog langer open.

Paspoort en visum

 • Geldig paspoort vereist dat na je vakantie in Thailand nog 6 maanden geldig is.
 • Bij aankomst dien je een visum te regelen, deze is gratis. Met deze visum mag je tot 30 dagen in Thailand verblijven. Reis je langer dan 30 dagen dan dien je vóór aankomst in Thailand een visum aan te vragen bij de Thaise ambassade in Den Haag. Tip: Regel je visum ruim op tijd!
Ontdek meer over Thailand