Pattaya

Aantal hotels
32
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
6
Bekijk spots »
Inwoners
80.000
Bekijk kaart »

Hoe reis ik naar Pattaya?

Pattaya

Langs de baai ligt een strand van enkele kilometers lengte. Aan de noord- en zuidkant van de baai liggen rotsachtige heuvels. Hierna volgen de baaien van Naklua in het noorden en Jomtien in het zuiden. Voor de kust van Pattaya ligt een eilandengroep.

Veel westerlingen verblijven voor langere tijd in Pattaya en de aangrenzende plaatsen en hebben er dan ook vakantiehuizen. Ook een lid van de Thaise koninklijke familie heeft er een huis, in de heuvels tussen Pattaya en Jomtien. In de omgeving van Pattaya liggen veel industrieterreinen. Hier hebben grote westerse bedrijven, waaronder General Motors, Toyota en BMW, hun fabrieken opgezet. Bij de westerse medewerkers van deze bedrijven zijn de gebieden rondom Pattaya populair als woonplaats.

Wil je je zonvakantie in Thailand doorbrengen, overweeg dan Pattaya. Pattaya is een populaire vakantiebestemming met vele luxe hotels en resorts. Naast zwemmen kun je er talloze watersporten beoefenen, van sportduiken tot zweefvliegen en paardrijden. Ook liggen er vele goede golfbanen rondom Pattaya. Voor degenen die geen behoefte hebben aan een oriëntaalse maaltijd telt de stad tal van westerse restaurants, van Fins tot Spaans en van Engels tot Russisch. Ook is er sinds 2003 een zeeaquarium. De Thaise Madurodam, Mini Siam, is tevens een bezoekje waard. Vanuit Pattaya kun je ook naar enkele eilanden (oa Koh Chang met een prachtige jungle en watervallen) voor de kust van Thailand reizen.


Bekijk bezienswaardigheden en activiteiten in Pattaya of ontdek restaurants, uitgaan en entertainment.
Bekijk meer van Thailand

Lees meer