Reisinformatie Tanzania

Algemene informatie

Aantal inwoners Tanzania: ca. 47.400.000
Tijdsverschil: 2 uur
Telefooncode: 255

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Nairobi - Zanzibar
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 12 uur)
    Vergelijk vliegtickets

Reizen

In Tanzania wordt links gereden over de veelal slechte wegen. Tussen grote steden kun je met de trein reizen. Ook de lange-afstandsbussen zijn een goedkoop alternatief. De minibusjes zijn vaak erg vol en onveilig. Een jeep huren is ook een goede optie. Tip: taxiritten afdingen! Tot slot zijn alle wegen in de nationale parken zoals het hoort: van zand! Van Kilimanjaro Airport naar Arusha en Serengeti is wel een goede asfaltweg. Veel mensen combineren hun reis met Kenia.

Geldzaken

Contante Amerikaanse Dollars kun je gemakkelijk wisselen voor Shillings. Ook kan je vrijwel overal gewoon met dollars betalen. Het prijsniveau is zeer gunstig. Alleen de safari's door Tanzania zijn wel prijzig. Wel is een complete tour aan te raden inclusief jeep, chauffeur, lodges en parkentree's.

Cultuur

Tanzania is overwegend islamitisch. Daarnaast zijn er de religies van de vele stammen, katholieken en protestanten. Sommige stammen vallen op door hun bijzondere kleding. Ontdek de tradities van de Masai bevolking. Muziek, dans etc. Hakuna Matata!
Nog voor Christus trokken Bantoe stammen Tanzania binnen. Ook Nilotische volkeren trokken naar het land. Door de Arabische en Perzische handelaren die 500 na Christus vooral rond de kust actief waren, kwam in de 11e eeuw de islam ook in Tanzania. Rond de 14e eeuw bracht de handel in slaven, goud en ivoor welvaart. Tanzania is sinds 1961 onafhankelijk van Engeland.

Natuur

Ontmoet in de wildparken van Tanzania tijdens je safari bijzondere plantenolifanten, buffels, wildebeest, verschillende soorten giraffes, zeldzame neushoorns, nijlpaarden in pools, groepen leeuwen, luipaarden die luieren in de boom, kuddes zebra's, nijlkrokodillen en vele soorten vogels (o.a. flamingo's).
Bekijk de landkaart van Tanzania.

Gezondheid

Voor een vakantie naar Tanzania maatregelen nemen tegen de ziektes DTP, Hepatitis A, Cholera, Bilharzia, Gele koorts (verplicht) en Malaria.

Eten en drinken

De keuken van Tanzania is niet echt bijzonder, wel gevuld met vlees en vis. Groente is er vaak niet bij. Probeer eens de swahiligerechten.

Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur. Hou rekening met lunchpauzes. Zaterdagmiddag zijn de winkels dicht.

Paspoort en visum

  • Geldig paspoort. Deze dient bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
  • Visum is verplicht voor reizen naar Tanzania. Het telefoonnummer van de ambassade van Tanzania in Nederland is 0180-320939.
Ontdek meer over Tanzania