Reisinformatie Taiwan

Algemene informatie

Aantal inwoners Taiwan: ca. 23.000.000
Tijdsverschil: 7 uur
Telefooncode: 886

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Taipei
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 15 uur)
    Vergelijk vliegtickets

Reizen

Taiwan heeft een prima infrastructuur. Met uitzondering van de bergen in het binnenland kun je prima reizen met de auto, trein (gaat het hele eiland rond) of eventueel de lange afstandsbus. Taxi's zijn duur.

Geldzaken

Het prijsniveau in Taiwan is vergelijkbaar met dat van Nederland. Contante Amerikaanse Dollars kunnen handig zijn bij het wisselen.

Cultuur

Het grootste gedeelte van de bevolking van Taiwan woont aan de vruchtbare westkust. De inwoners van Taiwan zijn doorgaans spiritueel en bijgelovig. Vrijwel alle Taiwanezen komen oorspronkelijk uit China. De Taiwanese cultuur lijkt op de Chineze cultuur. Naast Chinees (Mandarijn) wordt er ook beperkt Taiwanees, Japans en Engels gesproken.
In de geschiedenis leidde het regelmatig tot spanningen tussen China en Taiwan. In de eerste helft van de 20e eeuw werd Taiwan bezet door Japan. Na de tweede wereldoorlog werd Taiwan een provincie van China. Dit duurde niet lang. De nationalistische partij van Chang Kai Shek verloor de politieke strijd van de communistische partij vluchtte in 1949 naar Taiwan. Met de meegenomen soldaten werd het eiland veroverd. Taiwan heeft mede door de steun van Amerika zich ontwikkeld tot een modern land.

Natuur

Het oosten van Taiwan bestaat uit een rotsachtige kustgebied. Tussen de oost- en westkust ligt een gebergte met toppen boven de 3000 meter.
Bekijk de landkaart van Taiwan.

Gezondheid

Indien u vanuit bijvoorbeeld China door reist naar Taiwan hou dan rekening met je vaccinaties tegen allerlei ziektes.

Eten en drinken

De keuken van Taiwan is vergelijkbaar met die van China. En die van China kennen we weer van de plaatselijke Chinees om de hoek. Kortom lekker eten in Taiwan vormt geen probleem.

Paspoort en visum

  • Geldig paspoort. Deze dient bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
  • Visum alleen verplicht bij een verblijf van langer dan 3 maanden.
Ontdek meer over Taiwan