Reisinformatie Syrië

Algemene informatie

Hoofdstad Syrië: Damascus
Aantal inwoners Syrië: ca. 19.300.000
Tijdsverschil: 1 uur
Maximale snelheid is 110 km per uur
Telefooncode: 963

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Damascus
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 5 uur)
    Vergelijk vliegtickets
  • Auto/busreis: Auto: Nederland - Turkije - Syrië
    (Duur auto/busreis: ca. 72 uur)

Reizen

Bijzonder is om te reizen per kameel. Treinen rijden van Aleppo naar Istanbul en van Damascus naar Amman. Sneller gaat de bus. Er gaan bussen (Karnak) met airco en eenvoudige bussen. Een auto huren is ook een goede (wel dure) optie. Maar benzine is goedkoop, echter niet overal verkrijgbaar. Je kan een taxi huren voor een dag die langs de bezienswaardigheden rijdt. Spreek van te voren een prijs af.

Geldzaken

Cultuur

De grotendeels soennitische islamitische bevolking van Syrië staat bekend als zeer gastvrij. Cadeautjes meenemen als je bij een gezin mag verblijven werkt altijd goed. Eet dan wel met je rechterhand en laat de onderkant van je voeten niet zien. Koerden vormen in minderheid.
De regio rond Syrië heeft een van de oudste beschavingen van de wereld. Sporen van het alfabet zijn gevonden in Ugarit. Syrië heeft een zeer rijke geschieden. Het behoorde o.a. tot het Perzische, Griekse, Romeinse, Byzantijnse, Ottomaanse rijk en Arabische rijk. Zelfs zijn er nog oud-Mezopotamische overblijfselen. Nu is het land politiek redelijk stabiel, er wordt met harde hand geregeerd. Volgens Amerika is Syrië een land waar veel terroristen zitten.

Natuur

Het landschap van Syrië bestaat uit een vruchtbare kuststrook langs de Middellandse Zee. En veel woestijn, bergen en ruige steppes in het binnenland.
Bekijk de landkaart van Syrië.

Gezondheid

Een DTP-vaccinatie, Hepatitis A, Buiktyfusvaccinatie en antimalariamiddelen wordt aanbevolen.

Eten en drinken

In Syrië wordt veel thee en koffie gedronken. Alcohol is moeilijk te krijgen. De keuken van Syrië is verder net zo gevarieerd als de geschiedenis van Syrië met o.a Turkse lekkernijen.

Openingstijden

De winkels zijn zondag t/m donderdag open van 9.30 tot 14.00 en van 16.30 tot 20.00 of 21.00 uur.

Paspoort en visum

  • Geldig paspoort, deze dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn en geen stempels van Israel te bevatten.
  • Visum is verplicht voor reizen naar Syrië. Meer informatie vind je bij de ambassade van Syrië in Nederland (070-3469795).
Ontdek meer over Syrië