Reisinformatie Sri Lanka

Algemene informatie

Hoofdstad Sri Lanka: Colombo
Aantal inwoners Sri Lanka: ca. 21.200.000
Tijdsverschil: 5 uur
Maximale snelheid is 72 km per uur
Telefooncode: 94

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Parijs - Colombo
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 13 uur)
    Vergelijk vliegtickets

Reizen

Ideaal is een auto met chauffeur/gids te huren. Zelf rijden raden we je niet aan. Het is vaak een chaos op de weg. Ook zit de weg vol gaten. Daarnaast rijden er minibussen en zelfs treinen. Populair is om een treinreis door de bergen te maken. De trein is wel aanzienlijk trager dan de bus. Bussen scheuren soms hard om als eerste passagiers op te pikken. In de grote steden rijden veel taxi's. Ook backpackers kunnen hier prima goedkoop reizen.

Geldzaken

De officiƫle munteenheid van Sri Lanka is de Sri Langkese Ruppee, afgekort LKR. 1 Euro is ongeveer 169,37 Ruppee waard (koers 2013). De prijzen liggen onder Nederlandse begrippen. Afdingen op de markt is zeer gebruikelijk. Je verblijf op Sri Lanka is zeer goedkoop.

Cultuur

In Sri Lanka leven vele verschillende etnische bevolkingsgroepen (Singalezen, Tamils en Moren zijn de grootste groepen) samen, daardoor zijn er ook veel feestdagen. De inwoners van Sri Lanka zijn grotendeels Boeddhistisch en dol op cricket.
In de koloniale tijd voerden schepen specerijen van o.a. Sri Lanka naar Nederland. Meer dan 100 jaar heerstten de Hollanders op Sri Lanka, daarna kwamen de Engelsen. Sinds 1948 is Sri Lanka onafhankelijk. Voor 1972 heette Sri Lanka Ceylon. In de tachtiger jaren vond een burgeroorlog plaats in Sri Lanka tussen Singalezen en Tamils.

Natuur

Het landschap bestaat uit bergen, watervallen en overal zandstranden met palmbomen aan de kust. De westkust van Sri Lanka biedt veel resorts aan het strand. Naast de tropische bossen zijn er rijstvelden en theeplantages. Sri Lanka heeft ook enkele natuurparken die je kunt bezoeken. In Sri Lanka leven o.a. olifanten, apen, luipaarden en vele vogels. De hoogste berg is de Pidurutalagala (2524 meter).
Bekijk de landkaart van Sri Lanka.

Gezondheid

Voor een vakantie naar Sri Lanka voorzorgsmaatregelen nemen tegen de ziektes DTP, Knokkelkoorts, Hepatitis A, Buiktyfus en Malaria. Water drinken doe je uit flessen.

Eten en drinken

Bepaal zelf hoe scherp je de rijstgerechten wilt hebben in Sri Lanka. Daarnaast kun an je eten bij typische westerse foodketens. Natuurlijk drink je de Ceylon-thee!

Openingstijden

De winkeltijden zijn maandag tot zaterdag van 10.00 tot 19.00 uur. Zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Paspoort en visum

  • Geldig paspoort. Deze dient na je verblijf in Sri Lanka nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
  • Visum is verplicht voor reizen naar Sri Lanka. Toeristen die maximaal 30 dagen verblijven op Sri Lanka ontvangen bij aankomst een gratis visum. Meer informatie vind je bij de ambassade van Sri Lanka in Nederland (070-3655910). Regel hier een Visum voor Sri Lanka
Ontdek meer over Sri Lanka