Mijas

Aantal hotels
8
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
14
Bekijk spots »
Inwoners
46.400
Bekijk kaart »

Hoe reis ik naar Mijas?

Mijas

Het is een web van smalle straatjes, compleet met terrassen vol met geraniums, rode daken en poorten. Mijas is er in geslaagd om een aantal van haar schilderachtige tradities te behouden. Een van de meest ongewone hiervan zijn de ezel-taxi's, die u in lijn opgesteld ziet op het centrale plein. Mijas is een zogenaamde pueblo blanco (fraaie witte stad), hierdoor trekt de stad ieder jaar een hoop toeristen.

Mijas is een dorp met veel leuke restaurants, bars en tapasbars. Iedere woensdagmiddag is er een flamencoshow op het plein in Mijas en met grote regelmaat is er een dorpsfeest. Mijas is een van de weinige Spaanse dorpen met met een ovale ring voor het stierenvechten. In de zomer zijn er elke zondag stierengevechten. Andere bezienswaardigheden in Mijas zijn een aantal interessante kerken en andere monumenten die inzicht geven in het verleden: Romeins, Moors en Spaans. Een van de meest interessante gebouwen in Mijas is de hermitage van El Puerto die u vanaf zowat ieder punt kunt zien!

Hoe hoger u komt in het gezellige dorp, hoe rustiger het wordt, en hoe goedkoper de cafés, restaurants en bars. Let ook op de mineraalwater bron bij de ingang van het dorp. Er is een bloeiende kunst en kunstnijverheid beweging in Mijas, in het bijzonder keramiek, linnen en rieten spulletjes, en ook het lokaal gemaakte brood en de honing is zeker het proberen waard.

Het is er ideaal qua temperatuur, zowel in de zomer als in de winter. Mijas kan daarom zowel in de zomer als in de winter worden bezocht. Wanneer je Mijas ook bezoekt, een overnachting kun je het beste vooraf reserveren. Zodoende ben je altijd verzekerd van een goed hotel.
Bekijk bezienswaardigheden en activiteiten in Mijas of ontdek restaurants, uitgaan en entertainment.
Bekijk meer van Spanje

Lees meer