Menorca

Aantal hotels
12
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
2
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Menorca
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Hoe reis ik naar Menorca?

Menorca

De perfecte stranden lopen namelijk geleidelijk af in zee. Voor ietwat actie tijdens je vakantie op Menorca kan je gaan duiken (aanrader), zeilen of waterskiën. Of ga fietsen en wandelen, misschien ontdek je een verlaten baai. Voor zeilen en het nachtleven ga je naar de hoofdstad van Menorca, Mahón. Bezoek zeker ook eens de oude hoofdstad van Menorca, Ciutadella, waar je veel bezienswaardigheden kunt bewonderen. Kortom het eiland Menorca is een goede keuze voor een vakantie spanje!

De leukste badplaatsen van het eiland zijn Punta Prima, S'Algar, Cala 'n Bosch en Cala Galdana. Hier vind je bungalows, hotels en appartementen in diverse prijsklasses. Veel accommodaties liggen direct aan het strand en zijn kindvriendelijk. Kortom, Menorca is een perfecte bestemming voor een relaxte vakantie met of zonder kinderen.Wil je een huurauto bij je reis dan kun je deze vanuit Nederland reserveren op het airport van Mahon. Klik onderstaand verder voor meer informatie over autoverhuur op Menorca, het wagenpark (van mini tot cabrio) en de voorwaarden (verzekeringen en belastingen).

Op Menorca kan je auto's en fietsen huren om het eiland te verkennen tijdens je vakantie. De wegen zijn goed. Voor autoverhuur Menorca zijn wij je graag van dienst. Bestel een gezinsauto alvast online vanuit Nederland voor goede voorwaarden en tarieven.Tot slot kan je een taxi huren om op je bestemming te komen.

Van oktober tot april kan er neerslag vallen op Menorca. De zomers zijn warm en aangenaam door de verkoeling van zee.

Het hoogste punt van Menorca is Monte Toro (357 meter). Verder is het landschap ruig begroeid, heuvelachtig met veel rotsen. Aan de kust zijn de prachtige baaien en zandstranden. Opvallende zijn de geisers in het westen van Menorca.

Denk aan zonnebrandolie, ook voor de kinderen.

Op Menorca wordt wijn gemaakt die je prima kan drinken. Spaans eten doe je in de vele restaurants. Een kindermenu zal niet ontbreken.

Menorca is grotendeels Rooms Katholiek. De meeste inwoners wonen in de hoofdstad Mahón en Ciutadella.

Menorca heeft een rijke geschiedenis. Romeinen, Vandalen, Byzantijnen, Moren, Turken, Engelsen en Fransen hebben het eiland aangedaan in de historie. Op het eiland zijn veel bezienswaardigheden uit de bronstijd te zien.
Bekijk meer van Spanje

Lees meer