Madrid

Aantal hotels
569
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
586
Bekijk spots »
Inwoners
3.100.000
Bekijk kaart »
Aantal wijken
7
Bekijk alle wijken »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar Madrid?

Madrid

Achter de markthallen ligt de indrukwekkende Plaza Mayor met het bronzen beeld van koning Felipe lll. Daarnaast heeft Madrid nog veel meer pleinen, talloze bars, betaalbare restaurants en vooral trendy winkels waar je heerlijk kan shoppen (op Gran Vía, in de mode/design wijk Salamanca of in het warenhuis El Corte Ingles).

Belangrijke bezienswaardigheden in Madrid zijn het Palacio Real, oftewel het Koninklijk Paleis, het Retiropark, het archeologisch museum, en drie internationaal befaamde kunstmusea: het Museo del Prado, het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía en het Museo Thyssen-Bornemisza.


Goedkoop uitgaan doe je op straat in het gedoogde El Botellon. Verder zijn er vele clubs die tot die in nacht (lees ochtend) doorgaan. Bezoek op zondag de gezellige en mega El Rastro rommelmarkt.Ideaal is dat de belangrijkste musea van Madrid geconcentreerd zijn rond het museumeiland. Madrid heeft een landklimaat met hete zomers (maximum tot wel 40 graden) en koude winters (maximum tot - 10 graden in extreme gevallen). Het voor- en najaar zijn dus misschien wel het geschikt voor een stedentrip naar Madrid.


Bekijk bezienswaardigheden en activiteiten in Madrid of ontdek restaurants, uitgaan en entertainment.
Bekijk meer van Spanje

Lees meer