Ibiza

Aantal hotels
14
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
4
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Ibiza
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Hoe reis ik naar Ibiza?

Ibiza

Na zo'n 2,5 vliegen ben je er al. In de zomermaanden worden iedere week bekende dj's ingevlogen. In mei heb je de openingsfeesten die zeker ook de moeite waard zijn. Vanaf Ibiza kan je prima een boottocht maken naar het rustige eiland Formentera, 7 km verderop. In Santa Eulalia is een jachthaven en een duikschool, waar je duiken kan leren. Ibiza een fantastisch bruisend party-eiland met trendy discotheken en prachtige stranden.

Ook families kunnen op Ibiza terecht. Rustige plaatsen als Cala Llonga, Cala Llenya en Cala Vadella bieden voldoende accommodaties en vermaak voor een geslaagde (last minute) vakantie op Ibiza. We kunnen tot slot een huurauto (met of zonder airco) voor je klaarzetten op het vliegveld van Ibiza. Autoverhuur regelen vanuit Nederland is altijd goedkoper dan ter plaatse. Kortom, jongerenreizen naar Ibiza zijn hot, maar het eiland biedt meer! Boek hier je reis!

Vakantiehuisjes en hotels Ibiza

Van budget hotel midden in het uitgaansleven tot prachtig gelegen privé vakantiehuisjes met uitzicht op zee en klasse appartementen voor gezinnen, je ideale accommodatie voor je vakantie op Ibiza eiland vind je hier. Het aanbod vakantiehuisjes op Ibiza bestaat uit oa vrijstaande villa's met prive zwembad, appartementen in het centrum van badplaatsen, landhuizen en luxe huisjes met uitzicht op zee en authentieke vakantiehuizen en oude boerderijen op rustige locaties nabij de kust.

Mocht je willen reizen binnen Ibiza dan biedt de bus en taxi prima uitkomst. Ook kan je een auto huren of een jeepsafari maken door het prachtige binnenland. Voor autoverhuur op Ibiza is reisburo travelmap.nl je graag van dienst.

De hoger gelegen gedeeltes van Ibiza en de zeebries aan de kust zorgen in de zomer voor verkoeling. In de winter is een temperatuur beneden 0 zeldzaam. De zomers op Ibiza zijn uiteraard heerlijk zonnig en warm.

Aan de kust heeft Ibiza prachtige stranden, baaien, rotsen en kliffen. Het binnenland is veelal beschermd gebied met een afwisseld langschap, flora en fauna. Pijnbomen, olijfbomen en vijgen komen het meeste voor. Ibiza heeft 3 toppen van ruim 400 meter hoog. Opvallende natuurverschijnselen zijn de druipsteengrotten op Ibiza.

Neem voor het uitgaansleven op Ibiza een goedgevulde portemonnee mee. Restaurants op Ibiza hebben 1 tot 5 vorkjes. Deze vorkjes kan je vergelijken met sterren. De lokale likeur hierbas moet je zeker eens proberen.

Zonnebrandolie is geen overbodige luxe. Veel Spanjaarden en andere Europeanen wonen op Ibiza. De andere helft bestaat uit de oorspronkelijke bevolking. De Rooms-katholieke kerk is de belangrijkste geloofsovertuiging.

Vanaf 902 tot 1229 werd Ibiza bezet door de Islamistische Moren. In de 16e werden de inwoners van Ibiza aangevallen door zeerovers. Dit is slechts een greep uit de geschiedenis. Halverwege de vorige eeuw trokken veel hippies en later kunstenaars en schrijvers naar Ibiza. Later die eeuw kreeg het toerisme een impuls metname door de komst van een vliegveld. Op het eiland vind je een museum waar meer te vinden is over de historie van Ibiza.

Meer over je vakantie Spanje kan je hier natuurlijk ook vinden.


Bekijk meer van Spanje

Lees meer