Balearen

Aantal hotels
27
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
17
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Balearen
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Hoe reis ik naar Balearen?

Balearen

De Balearen bestaan uit zes verschillende eilanden: Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera, Cabrera en Dragonera. Lees hier meer info per eiland.

 • Mallorca
 • Mallorca is het grootste eiland van de Balearen. Palma is de hoofdstad waar je rechtstreeks op aanvliegt. In Palma de Mallorca is veel te zien en beleven en zowel geschikt als hoofdbestemming als om een dagtrip naar te maken wanneer je ergens andere op het eiland verblijft. Bijvoorbeeld in de bergen van Sierra de Tramuntana. Het is één van de populairste eilanden van de Balearen en zeer geschikt voor gezinnen. Ben je op zoek naar een betaalbare zon, zee en strand vakantie dan ga je naar Mallorca.

 • Menorca
 • Menorca is een rustig eilandje en zeer geschikt voor jonge gezinnen. De zandstranden lopen geleidelijk af in zee wat geschikt is voor kinderen. In de hoofdstad Ciutadella de Menorca zijn leuke bezienswaardigheden. Wil je een dagje actief dan zijn er volop watersportmogelijkheden maar ook duiken is een aanrader langs de kust van Menorca.

 • Ibiza
 • Party eiland Ibiza is zeer bekend bij het grote publiek. Zowel als feesteiland als een plek voor meditatie en ontspanning heeft het eiland een grote naam. Veel mensen komen hier om helemaal uit hun dak te gaan, bijvoorbeeld in Ibiza Stad zien en gezien worden met de meest opvallende outfits en creaties in het uitgaansleven. De meer rustige kant biedt volop mogelijkheden tot ontspannen op je eigen manier of het deelnemen aan programma’s die aandacht besteden aan je welzijn. De omgeving is prachtig en inspirerend.

 • Formentera
 • Formentera is het kleinste eilandje van de Balearen waar mensen wonen. Je kunt er alleen met de boot naartoe vanaf bijvoorbeeld Ibiza. Het is geschikt als bestemming voor natuurliefhebbers die voor hun rust komen. Op veel van de stranden is naturisme toegestaan. Wandelen, fietsen en diverse watersporten zijn populaire activiteiten en een dagje naar Ibiza bereik je met een half uurtje veerboot.

 • Cabrera
 • Het kleine eilandje Cabrera ligt ten zuiden van Mallorca. Het is onbewoond en volledig tot Nationaal Park benoemd. Je kunt het eiland met de boot vanaf Colonia de Sant Jordi op Mallorca bezoeken onder leiding van een gids en er mooie wandelingen maken. Op eigen gelegenheid ernaartoe kan ook mits je een vergunning hebt. Er leven veel beschermde diersoorten op Cabrera.

 • Dragonera
 • Dragonera is een klein eilandje ten westen van de kust van Mallorca. Het is in zijn geheel benoemd als natuurpark. Het wordt ook wel drakeneiland genoemd en bestaat uit scherpe rotsen. Je mag het eiland vrij bezoeken maar je kunt ook één van de 4 bewegwijzerde wandelroutes volgen die starten bij de Cala Llado. Een mooie excursie bestemming.

Heb je nu een idee gekregen wat de verschillende mogelijkheden zijn en welke van de Balearen jouw geschikte vakantie bestemming is? Vind dan hier tot slot je accommodatie van spa hotels tot budget appartementen maar ook privé gelegen vakantiewoningen met uitzicht op zee of een leuk jongerenhotel tegen de laagste prijs. Of boek nu een los vliegticket plus hotel / appartement of kies voor een all inclusief pakketreis onder zonvakanties en last minutes. We wensen je een hele fijne vakantie op de Balearen. Stuur je beoordelingen en tips naar ons toe als je weer thuis bent!
Bekijk meer van Spanje

Lees meer