Bratislava

Aantal hotels
120
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
110
Bekijk spots »
Inwoners
430.000
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar Bratislava?

Bratislava

Deze - relatief kleine - hoofdstad heeft een mooi, klein centrum met vele pleintjes. Bratislava herbergt veel studenten en heeft dus ook een bruisend nachtleven. Een stedentrip naar Bratislava, in een verlaten weekend in het voor- of najaar, is echt een aanrader. De stad is nu nog behoorlijk goedkoop.

Bezienswaardig zijn de kastelen, musea en paleizen van Bratislava. Bezoek bijvoorbeeld eens De Burcht (Hrad) van Bratislava, het symbool van de stad. Dit hoekige gebouw ligt aan de westkant van het centrum, op een heuvel boven de Donau.

In het oude stadshart (Staré Mesto) zijn enkele schilderachtige straten behouden gebleven. Hier bevindt zich de Michaeltoren in barokstijl, die deel uitmaakt van de oude stadsmuur. De Martinsdom is de grootste kerk in de stad: hier werden eeuwenlang de koningen van Hongarije en Oostenrijk gekroond. Een belangrijk gebouw is ook het Primatiaal Paleis, waar Frankrijk en Oostenrijk na de Slag bij Austerlitz in 1805 de Vrede van Presburg tekenden.

Bratislava is ook een stad met veel naoorlogse uitbreidingen in socialistische standaardbouw. Het opvallendste voorbeeld is het stadsdeel Petržalka (vroeger het dorp Engerau), dat op de andere Donauoever ligt. Tussen de beide oevers van de Donau ligt onder andere de befaamde Nový Most brug.


Bekijk bezienswaardigheden en activiteiten in Bratislava of ontdek restaurants, uitgaan en entertainment.
Bekijk meer van Slowakije

Lees meer