Reisinformatie Sint Maarten

Algemene informatie

Hoofdstad Sint Maarten: Philipsburg
Aantal inwoners Sint Maarten: ca. 67.000
Tijdsverschil: -5 uur
Maximale snelheid is 60 km per uur

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Princess Juliana International airport.
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 9 uur)
    Vergelijk vliegtickets

Reizen

Bussen op Sint Maarten zijn een prima vervoersmiddel om het eiland te bezichtigen. Ook taxi’s zijn zeer geschikt, voor de taxi’s geldt een vast tarief. Daarnaast kan je kiezen voor huurauto. Zo kan je ook het binnenland en het Franse gedeelte verkennen.

Geldzaken

Bijna altijd zijn Amerikaanse Dollars ook goed om mee te betalen. In het Franse gedeelte kan je ook met de euro betalen. Voor zo'n 70 euro kan je een retourvlucht naar Anguilla boeken.

Cultuur

Het grootste deel van de bevolking van Sint Maarten is van Afrikaanse afkomst. Door de grote diversiteit aan inwoners zijn er veel culturele elementen aanwezig uit verschillende culturen. Met name typische dansmuziek (dat meestal wordt gespeeld door een steelband) en klederdracht is verbonden aan de Antilliaanse cultuur. In de twee hoofdsteden bevinden zich veel historische en culturele bezienswaardigeheden, zoals Fort Amsterdam. Het is op Sint Maarten niet gebruikelijk om elkaar te tutoyeren. De Officiële taal is Nederlands en Frans, maar de voertaal is over het algemeen Papiamento.
De hoofdstad van het Nederlandse deel is Philipsburg en Marigot van het Franse deel. De grens tussen het Franse en Nederlandse deel loopt dwars over het eiland. Sint Maarten is Tot van vandaag de dag maakt Sint Maarten nog altijd onderdeel uit van Nederland en is ontdekt door Colombus. Door de komst van het toerisme is Sint Maarten er economisch gezien goed op vooruit gegaan. Het Sint Maarten museum is zeker de moeite waard voor wie gedesinteresseerd is in de geschiedenis van Sint Maarten.

Natuur

Door de droogte op Sint Maarten is er niet veel flora en fauna te vinden op het eiland. Wel groeien er een aantal soorten vruchten zoals de bananen en mango’s. De yellow orange sage is de nationale bloem. Sint Maarten is bekend om zijn Guavaberry, dit is een bes waarvan likeur gestookt wordt. Wel beschikt Sint Maarten, net als de andere eilanden van de antillen, over een prachtige onderwaterwereld.
Bekijk de landkaart van Sint Maarten.

Gezondheid

Voor de Nederlandse Antillen zijn geen inentingen nodig tegen malaria en gele koorts.

Eten en drinken

Het eten op Sint Maarten bestaat voornamelijk uit veel tropische vruchten, vis, soep en natuurlijk de Franse cuisine. De Antilliaanse keuken is een mengeling van verschillende invloeden, zoals , de Europese en de Creolse keuken. De restaurants op Sint Maarten zijn zeer uiteenlopend en voor elk wat wils.

Paspoort en visum

  • Paspoort vereist, na aanvang van de terugreis uit Sint Maarten dient deze nog 6 maanden geldig te zijn.
  • Geen visum, tenzij je langer dan 3 maanden op Sint Maarten wil blijven.
Ontdek meer over Sint Maarten