Singapore

Aantal hotels
88
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
157
Bekijk spots »
Inwoners
4.300.000
Bekijk kaart »
Aantal wijken
2
Bekijk alle wijken »
Tijdsverschil?
7 uur
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar Singapore?

Singapore

De stad heeft een uitstekende infrastructuur, biedt voortreffelijke medische voorzieningen en is één van de veiligste steden ter wereld. De stad heeft ook bekendheid als shoppingparadijs. Of je nu in één van de grote shopping malls gaat of juist naar de kleinere winkeltjes en markten, hier vind je vrijwel altijd waar voor je geld. Niet alleen winkelen is naar Europese maatstaven goedkoop, ook zaken als openbaar vervoer, uit eten en uitstapjes zijn goedkoper dan in menig Europese hoofdstad.

Singapore is een mooie stad, maar heeft wel veel regels. Zorg ervoor dat je deze regels goed nastreeft, want de stad kent hoge boetes. Het op straat gooien van afval, al is het maar een peuk of een propje, kan je al op een flinke boete komen te staan. Zo ook het spugen op straat, door rood licht lopen, kauwgom verkopen, door de zogenaamde underpasses (wandelpaden onder wegen door) fietsen, roken waar het niet toegestaan is (en dat is op heel veel plekken) en het niet doorspoelen van een openbaar toilet.

Ook moet je goed opletten bij het bezoeken van tempels, moskeeën en kerken. Hier moet je de kledingvoorschriften goed in acht nemen. Bij hindoetempels en moskeeën moet je bijvoorbeeld je schoenen uitdoen en bij Chinese boeddhistische tempels mag het juist weer niet omdat daar de voeten als onrein beschouwd worden. Het bedekken van lichaamsdelen als armen, benen en schouders is vrijwel altijd nodig.

Let ook op dat het wenken zoals wij gewend zijn (met duim en wijsvinger) in Singapore zeer onbeleefd is. Het eten met de linkerhand wordt als onrein gezien. En wie voor zaken op reis gaat naar Singapore kan dat niet doen zonder visitekaartjes uit te wisselen met iedereen die hij of zij zakelijk ontmoet. Neem het visitekaartje met twee handen aan, bekijk het en leg het zichtbaar weg. Er op schrijven is "not done" en opbergen doe je pas aan het eind van de ontmoeting.
Bekijk bezienswaardigheden en activiteiten in Singapore of ontdek restaurants, uitgaan en entertainment.
Bekijk meer van Singapore

Lees meer