Reisinformatie Seychellen

Algemene informatie

Hoofdstad Seychellen: Victoria
Aantal inwoners Seychellen: ca. 87.000
Tijdsverschil: 3 uur
Maximale snelheid is 65 km per uur
Telefooncode: 248

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Nairobi of Parijs - Victoria (Mahe eiland).
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 13 uur)
    Vergelijk vliegtickets

Reizen

Tussen de eilanden kun je met het vliegtuig, helikopter of iets goedkoper met de boot reizen. Op Mahé en Praslin rijden bussen, maar je kunt er ook jeep of auto huren. Zo ontdek je je eigen privé strandje. Ga wel links rijden. Fietsen en wandelen kun je op de meeste eilanden prima doen.

Geldzaken

Op de seychellen kun je met creditcards terecht. Het prijsniveau ligt hoog.

Cultuur

Ongeveer 90% van de bevolking van de Seychellen is Katholiek. De inwoners zijn een mix van Europeanen, Afrikanen, Aziaten en Arabieren. In oktober kan je het Creools Cultuurfestival meevieren.
Slechts ruim 2 eeuwen geleden werden de Seychellen bezet door Frankrijk. Daarna volgden de Britten, totdat het land in 1976 onafhankelijk werd.

Natuur

Zeer zeldzame reuzenschildpadden, vogels, amfibieën en planten leven op de Seychellen. Meer dan 60% van de oppervlakte van de Seychellen is beschermd gebied. De grootste cocosnoten ter wereld vind je op het eiland Praslin: Coco-demerpalmen. De mooiste stranden van het eiland vind je op Mahé. Hier worden de zandstranden afgewisseld met fraaie granietrotsen.
Bekijk de landkaart van Seychellen.

Gezondheid

Voor de seychellen zelf zijn geen inentingen vereist. Echter zul je altijd via een Afrikaans land moeten reizen waar inentingen tegen hepatitus A, gele koorts en tyfus vaak wenselijk zijn.

Eten en drinken

Vis en rijst, aangevuld met zeevruchten, groente en fruit zijn de basisingrediënten van de keuken op de Seychellen. Wil je iets bijzonders, neem dan haai.

Paspoort en visum

  • Geldig paspoort, deze dient na je reis nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
  • Geen visum nodig voor reizen naar Seychellen.
Ontdek meer over Seychellen