Reisinformatie Senegal

Algemene informatie

Aantal inwoners Senegal: ca. 13.000.000
Tijdsverschil: -1 uur
Telefooncode: 221

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Parijs - Dakar
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 5 uur)
    Vergelijk vliegtickets

Reizen

Het autoverkeer is in Senegal vooral na zonsondergang onveilig, o.a. door de slechte staat van wegen en voertuigen. Zowel in steden als daar buiten worden vooral toeristen door de verkeerspolitie aangehouden om onduidelijke redenen die je vaak geld kosten. Reizen per bus is wel een mogelijkheid in Senegal tussen de grote steden.

Geldzaken

Het prijsniveau ligt onder het Nederlandse.

Cultuur

De grootste bevolkingsgroep bestaat uit de Wolof. Daarnaast leven er diverse andere stammen met eigen talen en rituelen in Senegal. Muziek (djembé en de doun doun zijn populair), dans, beeldende kunst en houtsnijwerk ontbreken ook in dit Afrikaanse land zeer zeker niet. Zo'n 90% is moslim.
Portugezen, Hollanders, Engelsen maar vooral Frankrijk koloniseerden Senegal. Slavenhandel was aan de orde van de dag. Met uitzondering van het zuiden van het land bleef het na de onafhankelijkheid in 1960 van Frankrijk. Senegal is voor Afrikaanse begrippen behoorlijk rustig.

Natuur

Het overwegend vlakke landschap van Senegal herbergt in het noorden de Sahara-woestijn en in het zuiden bossen en zelfs tropisch oerwoud (ja ja, ook de befaamde baobab groeit hier). Aan de Atlantische Oceaan liggen prachtige zandstranden. Prachtige dieren leven voornamelijk in de nationale parken. We beperken ons tot het noemen van slangen, olifanten, leeuwen, krokodillen, nijlpaarden, apen en vogels.
Bekijk de landkaart van Senegal.

Gezondheid

Voor een vakantie naar Senegal maatregelen nemen tegen de ziektes DTP, Hepatitus A, Cholera, Bilharzia en Malaria.

Eten en drinken

Naast de Franse invloeden in de keuken, eet je rijst met heerlijke gekruide vis of vlees met of zonder saus. Aangevuld met witte kool, aubergine en wortels. Aan de keuken van Senegal zal het niet liggen. Natuurlijk neem je ook de palmwijn. Vooral in Dakar vind je Afrikaanse, en internationale restaurants.

Paspoort en visum

  • Geldig paspoort, deze dient na je vakantie in Senegal nog minimaal 3 maanden geldig te zijn.
  • Geen visum nodig voor reizen en vliegtickets naar Senegal.
Ontdek meer over Senegal