Moskou

Aantal hotels
371
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
268
Bekijk spots »
Inwoners
10.000.000
Bekijk kaart »
Aantal wijken
3
Bekijk alle wijken »
Tijdsverschil?
2 uur
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar Moskou?

Moskou

Moskou is een drukke, grote stad met rechte wegen, veel grijze gebouwen afgewisseld met moderne Westerse winkels en bouwwerken. Momeneel wordt met succes hard gewerkt de stad te verfraaien. In Moskou bezoek je het Kremlin (kerken en paleizen) gelegen nabij het immens grote Rode plein, de vele theathers en het Gorki-park. Via een boottocht over de rivier de Moskva, die Moskou in 2 deelt, heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Andere bezienswaardigheden zijn het graf van de onbekende soldaat, het Bolshoi theater en het grauwe communistische Doema. Met de metro kan je snel reizen binnen de stad. De metrostations zijn vaak al een prachtige bezienswaardigheid op zich.

Wist je dat Napoleon de stad verliet na een heftige brand. En dat Lenin opgebaard ligt bij de Kremlinmuur. En dat Stalin ook in het Kremlin zijn aanvalsplannen bedacht? Moskou is vooral in het centrum behoorlijk prijzig. Trek gerust een aantal dagen uit voor een geslaagde stedentrip naar Moskou. Voor de avonden zijn er restaurants, gezellige bars en nachtclubs genoeg. Tot slot, in Moskou ben je arm of rijk, de gulden middenweg bestaat niet.

In het voorjaar en najaar zijn de temperaturen in Moskou het minst extreem. Zomers is het erg warm en in de winter erg koud.


Bekijk bezienswaardigheden en activiteiten in Moskou of ontdek restaurants, uitgaan en entertainment.
Bekijk meer van Rusland

Lees meer