Karpaten

Aantal hotels
15
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
5
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Karpaten
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
1 uur
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Zakopanecc anapaulah
Brasovcc ashlynnpa
Sibiucc alexbikfa

Hoe reis ik naar Karpaten?

Karpaten

De hoogste top, de Hoge Tatra, heeft een hoogte van 2655 meter en bevindt zich in Slowakije. De bergen zijn groen en begroeid met bossen. Spreekt het idee van de onontdekte en ongerepte bergen je aan? Vind dan nu de best gelegen vakantiehuisjes in het gebied. Het is een paradijs voor wandelaars en fietsers.

De immense Roemeense Karpaten Gebergte verdient de titel ongerept. Prachtige hoge bergtoppen en ijskoude meren. De Karpaten liggen zo'n 2000 kilometer van Nederland. Hier kan je eindeloos (pittig) wandelen, klimmen en abseilen. Voor liefhebbers van de buitensport staan hier nieuwe uitdagingen te wachten. Het snelste kan je vliegen naar Bukarest en dan doorvliegen naar Brasov of Sibiu.


In de winter kan je prima skiën en langlaufen in de Karpaten. Bekende wintersportplaatsen zijn Sinaia (50 km piste), Predeal en Poiana-Brasov. De Karpaten is behoorlijk sneeuwzeker en er zijn voldoende liften en mogelijkheden om ski's te huren. Poiana Brasov is de grootste wintersportplaats van Roemenië. Hier heb je de meeste faciliteiten, hotels en kan je ook prima après skiën. Enkele kleinere wintersportbestemmingen zijn Predeal, Mamamures en Sinaia.


Bekijk meer van Roemenië

Lees meer