Algarve

Aantal hotels
22
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
12
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Algarve
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
-1 uur
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Hoe reis ik naar Algarve?

Algarve

Het klimaat van de Algarve is aangenaam (hoewel het soms zomers wel erg ver boven de 30 graden stijgt) en het strand in de vorm van de vele baaien is prima. De visgerechten in de restaurants zoals zeetong of forel zijn volop verkrijgbaar en nog betaalbaar. De bevolking van de Algarve behoort tot de vriendelijkste van Europa. De grootste badplaats is Albufeira met een bruisend nachtleven. In de zomer bezoeken met name jongeren deze levende badplaats.

Hou je van surfen? Bezoek dan aan de zuidwestkust van de Algarve surfersparadijs Bordeira. Carvoeiro is een rustige, gezellige badplaats met enkele cafe's. Carvoeiro is gelegen nabij Portimao waar je prima kan winkelen. Vanaf de Algarve rij je in een paar uur naar de hoofdstad Lissabon. Populair is dan ook een auto te huren tijdens je verblijf in Portugal. Autoverhuur kan je het goedkoopste vanuit Nederland regelen. Zo heb je ook goede voorwaarden zoals vrij aantal kilomters en wegenservice via verhuurder. Keuze uit terreinwagens, 4 persoons auto's en compacte wagens met airco. Daarnaast is de Algarve een ideale bestemming voor een Fly Drive vakantie. Rijd zo op geheel eigen tempo langs de vele prachtige hoogtepunten en plaatsen van de Algarve in Zuid-Portugal. Verblijf tijdens je fly drive in kleinschalige en luxe accommodaties ver weg van de massa. Kortom, geniet zo comfortabel van je 2013 vakantie in de Algarve.

Wil je kennismaken met een typische Portugese markt bezoek dan Loulé. Bezienswaardig zijn verder de hoge kliffen, wilde kust en het fort op het meest zuid-westelijke puntje van Europa: Sagres. In Villamoura en Castro Marim (nabij de Spaanse grens, waar de Nederlanderse ex DJ Willem van Kooten veel investeert in hotels, wegen en golfbanen) kan de golfliefhebber zijn vakantie vieren. Kies nu voor een vakantie in één van de badplaatsen of maak een flydrive door de Algarve en de rest van Portugal. Ook voor de voordeligste hotels en luxe of goedkope vakantiehuisjes en villa's met zwembad in de Algarve ben je bij travelmap.nl aan het juiste adres.Bekijk meer van Portugal

Lees meer