Reisinformatie Peru

Algemene informatie

Aantal inwoners Peru: ca. 29.100.000
Tijdsverschil: -6 uur
Maximale snelheid is 100 km per uur
Telefooncode: 51

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Lima
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 15 uur)
    Vergelijk vliegtickets

Reizen

De infrastructuur in Peru is niet overal even goed, de wegen zijn op sommige plekken erg slecht (binnenland vooral). Het wordt ook afgeraden om een auto te huren omdat de Peruanen de verkeersregels aan hun laars lappen. Een taxi en de bus zijn spotgoedkoop en dus een goed alternatief, spreek in de taxi van te voren wel een prijs af! Met de trein kan je ook reizen van Arequipa - Puno - Cuzco - Machu Picchu. In het hoofdseizoen juni - september kan je het beste de bus direct reserveren, zodat je na 2 of 3 nachten weer verder reist. Overnachten kan in eenvoudige hotels en luxe hotels in de grote steden. Veel rondreizen en backpackers reizen door naar Bolivia en Ecuador.

Geldzaken

Peru is goedkoop. Voor 15 tot 20 dollar per nacht kan je een 2 persoons hostelkamer boeken.

Cultuur

De Inca cultuur zit diep geworteld in de cultuur van Peru. Maar Peru is ook een land van multiculturaliteit. Zo zijn er veel Chinezen, negers, Indianen die allemaal hun invloed hebben op de cultuur. Ook de kunst is wordt door verschillende culturen beïnvloed.
Peru kent niet alleen een rijke geschiedenis van de Inca's , maar ook heeft Peru, net als vele andere Zuid-Amerikaanse landen, een Spaanse periode en verschillende dictaturen gekend.

Natuur

De natuur in Peru is overweldigend mooi. Het land kan in drie delen worden ingedeeld: de Sierra (Andes gebied), de Costa (woestijnachtig gebied) en de Selva (oosten van het Andes gebied). Er wordt beweert dat de oorsprong van de Amazone rivier in Peru ligt. Ook de plantengroei in Peru is heel divers, van cactussen tot aan mangrove bossen. Tevens het dierenrijk is erg fraai en divers (o.a. apen, pinguïns, jaguars, zeehonden, slangen, piranha's, krokodillen en vele vogelsoorten).
Bekijk de landkaart van Peru.

Gezondheid

Voor een vakantie naar Peru maatregelen nemen tegen de ziektes DTP, Hepatitis A, Gele koorts en Malaria.

Eten en drinken

In Peru is de lunch de belangrijkste maaltijd. Het eten in restaurants is vaak ook erg goedkoop. Rijst komt vrijwel in elk gerecht terug en patacones (gebakken banaan) wordt vaak bij de warme maaltijd geserveerd. Inca Kola is het mierzoete, gele nationale drankje en fruit is ook in vele soorten en maten in Peru verkrijgbaar. Maar lekkerder is Pisco Sour.

Openingstijden

De winkels zijn open van 9.00/10.00 uur tot half 1. Daarna van 15.00/16.00 tot 20.00 uur.

Paspoort en visum

  • Geldig paspoort, deze dient tot na verblijf geldig te zijn.
  • Visum alleen voor zakenlui. Voor overige vakanties niet van toepassing.
Ontdek meer over Peru