Wenen

Aantal hotels
537
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
493
Bekijk spots »
Inwoners
1.700.000
Bekijk kaart »
Aantal wijken
2
Bekijk alle wijken »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar Wenen?

Wenen

Het romantische Wenen, Vienna op zijn Engels, heeft vele mooie bezienswaardigheden in Barok-stijl vooral binnen de stadsmuren zoals het Paleis Schönbrunn. Natuurlijk heb je in Wenen ook veel muziekevenementen gerelateerd aan Johann Strauss, Beethoven en Mozart. Mede om deze grote artiesten is het staatsopera van Wenen zeer beroemd gewonnen. Sowieso barst Wenen van de beeldende kunst, galerieën en cultuur. Aan evenementen en festivals dan ook geen gebrek.

Shop tot je er bij neer valt in Wenen je vindt hier namelijk een breed scala aan winkels en beroemde warenhuizen. Voor de nieuwste mode moet je naar de Mariahilfer Strasse. Alle modewinkels zijn hier te vinden. Maar als je van iets speciaals houdt, bijvoorbeeld je eigen hoed ontwerpen dan is er een kleine winkel genaamd Mühlbauer op Seillerstate die je eigen hoed zal ontwerpen. Voor wat meer spannende ervaring bezoek je Schokov. Schokov is een chocolatier die chocolade maakt voor avontuurlijke mensen. Chocolade met aardbei, peper, aardappel, noem maar op en ze hebben het. Zeker een bezoek waard. Voor reguliere restaurants ga je terug naar Innere Stadt. Innere Stadt heeft veel restaurants, cafe's en bars waar je de hele nacht van kan genieten. Zin in een heerlijke cocktail? Bezoek Bar Italia en ze maken een van hun vele heerlijke cocktails.

Voor de afwisseling kan je in de omgeving van Wenen een wandeling maken door de natuur van Oostenrijk. Voor gezinnen is Prater park zeker een aanrader, een leuk attractiepark voor jong en oud.
Bekijk bezienswaardigheden en activiteiten in Wenen of ontdek restaurants, uitgaan en entertainment.
Bekijk meer van Oostenrijk

Lees meer