Klagenfurt

Aantal hotels
18
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
24
Bekijk spots »
Inwoners
90.000
Bekijk kaart »

Hoe reis ik naar Klagenfurt?

Klagenfurt

Klagenfurt ligt aan het warmste en grootste alpenmeer van Europa. De Wörthersee in Karinthië is ieder jaar weer het middelpunt voor vele waterliefhebbers en zonaanbidders.

Klagenfurt bezit een van de mooiste oude stadscentra van Oostenrijk en werd daarvoor al drie keer met het Europa Nostra-Diploma onderscheiden. Kenmerkend aan de stad is vooral de dom uit 1514 en de Lindwurmbrunnen (fontein van de lintworm), die volgens de legende moest worden bestreden ten tijde van de stichting van de stad. Deze draak is ook afgebeeld op het stadswapen. De fontein bevindt zich op de Neue Platz, waar zich ook het raadhuis bevindt. Klagenfurt is tevens de leukste stad van Karinthië voor shoppen. Tevens is het leuk om een het Minimundus te bezoeken, een miniaturen tentoonstelling van alle bekende gebouwen van over de hele wereld. Ook beschikt de stad over een universiteit.

Of wil je een weekend skiën in Oostenrijk? Het skigebied Schleppe Alm ligt vlak in de buurt van het centrum van Klagenfurt. Dit is een kleine berg, maar je zal je verbazen wat je er allemaal kunt doen.


Bekijk bezienswaardigheden en activiteiten in Klagenfurt of ontdek restaurants, uitgaan en entertainment.
Bekijk meer van Oostenrijk

Lees meer