Reisinformatie Oman

Algemene informatie

Hoofdstad Oman: Muscat (Maskate)
Aantal inwoners Oman: ca. 3.300.000
Tijdsverschil: 3 uur
Telefooncode: 968

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Bahrein - Muscat (Maskate)
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 7 uur)
    Vergelijk vliegtickets

Reizen

Tussen Muscat en Salala kun je een binnenlandse vliegreis maken van ca. 1 uur. De wegen van Oman zijn goed zodat een huurauto aantrekkelijk is. Andere opties zijn de (express) bus en de (collectieve) taxi. Het is veliger reizen in Oman dan in buurland Jemen.

Geldzaken

Contante Amerikaanse Dollars zijn handig om te wisselen. Oman is geen goedkoop land in het Midden Oosten. Het prijsniveau is vergelijkbaar met Nederland. Fooi wordt op gerekend.

Cultuur

De bevolking van het overwegend islamitische Oman staat bekend als zeer vriendelijk. Sinds het nieuwe bewind (1970) zijn hun leefomstandigheden enorm verbeterd. Door de wereldwijde handel die Oman altijd dreef zijn de inwoners van diverse afkomst.
Oman is al eeuwenlang een handelsland. De hoofdstad werd in het begin van de 16e eeuw bezet door de Portugen. In de 17e eeuw gevolgd door de Osmanen. In 1741 werden zijn verjaagd. Daarna groeide het rijk van Oman. Oman werd in 1891 een Brits protectoraat en bleef dit tot 1971. Sindsdien heeft Oman een moderne staat opgebouwd.

Natuur

Oman heeft een brede kuststrook langs de Arabische Zee en de Golf van Oman. In het Noord- oosten rijkt het gebergte wel tot 3100 meter hoogte. Voor de rest bestaat Oman vooral uit woestijn. In Oman groeien verder veel dadelpalmen. In Zuid Oman groeit de bijzondere wierookboom.
Bekijk de landkaart van Oman.

Gezondheid

Voor een reis naar Oman maatregelen nemen tegen de ziektes DTP, Hepatitis A, Buiktyfus, Bilharzia (oppassen in stilstaand water) en Malaria.

Eten en drinken

De keuken van Oman kent veel invloeden van omringende werelddelen. Rijst, vlees, kip en groente zijn meestal de basis.

Paspoort en visum

  • Geldig paspoort, deze dient bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
  • Visum is verplicht voor reizen naar Oman. Meer informatie vind je bij de ambassade van Oman in Nederland (070-3615800).
Ontdek meer over Oman