Reisinformatie Nicaragua

Algemene informatie

Hoofdstad Nicaragua: Managua
Aantal inwoners Nicaragua: ca. 5.900.000
Tijdsverschil: -7 uur
Telefooncode: 505

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Managua
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 15 uur)
    Vergelijk vliegtickets

Reizen

Nicaragua heeft drie binnenlandse luchtvaartmaatschappijen, die aan te raden zijn. De lokale bussen rijden regelmatig en op tijd, maar zijn vaak ook erg druk, en staan bekend om de vele zakkenrollers. De boot is naar sommige plekken de enige manier om er te komen. Dit geldt voornamelijk voor bepaalde delen van de Caribische kust. In de hoofdstad kan je ook op diverse plaatsen een huurauto boeken. Goedkoper is om de auto reeds vanuit Nederland te reserveren. Zo heb je de beste voorwaarden en tarieven.

Geldzaken

Het prijsniveau van Nicaragua ligt onder het wester prijsniveau.

Cultuur

Nicaragua is een land waar veel aarbevingen voorkomen, dus veel van de oude culturen en de architectuur zijn voor grote delen verwoest. Maar er is voor de geïnteresseerde toerist nog ontzettend veel te zien, ook van de oude culturen. Een gevolg van de aardbevingen en orkanen die ook af en toe het land aan doen zijn veel mensen werkloos geraakt. De meeste mensen zijn katholiek en de grootste kunst van Nicaragua is poezië.
Nicaragua is ook één van de vele landen die veroverd is geweest door Spanje. In 1821 werd het land onafhankelijk verklaard. En ook zoals vele andere Zuid- en midden Amerikaanse landen is ook Nicaragua bezweken onder een dictatoriaal regime. Dit was onder leiding van Samosa. In 1956 werd hij vermoord, maar dankzij zijn zoons duurde het regime nog enkele jaren voort. Dit zorgde voor veel opstand onder de bevolking.

Natuur

Nicaragua kent veel vulkanen, beschermde gebieden en regenwouden. Door de vele beschermde gebieden en het regenwoud bezit Nicaragua ook over een groot dierenrijk. Voor de natuurliefhebber is er dus genoeg te doen. Maar ook voor de water- sportliefhebber, langs de Caribische kust is van alles mogelijk op gebied van water en sport. Er is een fantastische onderwaterwereld en ook op het water kan de sportfanaat zich helemaal uitleven.
Bekijk de landkaart van Nicaragua.

Gezondheid

Voor een reis naar Nicaragua maatregelen nemen tegen de ziektes DTP, Hepatitis A en Malaria.

Eten en drinken

In de restaurants van Nicaragua zul je weinig buitenlands voedsel tegen komen. Over het algemeen bestaat het eten uit de meest gebruikelijke ingrediënten van Midden Amerika, rijst, bonen en vlees. Aan de kust zul je veel visgerechten vinden en ook zijn er veel straatkraampjes die lokale lekkernijen verkopen.

Paspoort en visum

  • Geldig paspoort, deze dient bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
  • Geen visum nodig voor reizen naar Nicaragua.
Ontdek meer over Nicaragua