Reisinformatie Nepal

Algemene informatie

Hoofdstad Nepal: Kathmandu
Aantal inwoners Nepal: ca. 31.000.000
Tijdsverschil: 4.75 uur
Telefooncode: 977

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Kathmandu
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 11 uur)
    Vergelijk vliegtickets

Reizen

Reizen binnen Nepal kan bij vrachtwagens in de laadruimte, vanuit Katmandu vertrekken ook veel minibussen. De wegen zijn vaak onverhard. In en rond de hoofdstad is de fiets handig. De meeste backpackers en andere sportieve / actieve reizigers kiezen voor wandelen / klimmen door de bergen. Ook populair is je reis uit te breiden met een bezoek aan India.

Geldzaken

Nepal is een goedkoop land, maar verwacht hier dan ook niet al te veel voor. Hotels en andere accommodaties vind je voor een spotprijs. Contante Amerikaanse Dollars zijn een must bij het wisselen.

Cultuur

Het grootste gedeelte van de bevolking in Nepal is hindu (vandaar de prachtige tempels), een kleiner deel boedhistisch en een nog kleiner deel is islamitisch. In totaal zijn er ruim 30 verschillende etnische groepen in Nepal.
Al ver voor Chritus heersten oude dynastie├źn in Nepal. Na een aantal jaren bemoeienis van de Engelsen, is er in de 20e eeuw een koning aangetreden. Politiek is Nepal zeer instabiel. In 2001 werd een groot deel van het koningshuis vermoord. Sinds 1996 is er een politieke neergang gaande in Nepal (omdat een communistische partij niet mee mocht doen met de verkiezingen) waar de mensenrechten behoorlijk worden geschonden en vele burgerslachtoffers zijn gevallen.

Natuur

Nepal kent enorme bergtoppen boven de 8000 meter. De Mount Everest is de beroemste, hoogste berg van de wereld. In de lagere gedeeltes nemen de wouden en vruchtbare gronden toe. In de bergen vind je schapen en geiten, in de tropische gedeeltes o.a. olifanten, neushoorns, tijgers, krokodillen, slangen en vele insekten.
Bekijk de landkaart van Nepal.

Gezondheid

Voor een reis naar Nepal maatregelen nemen tegen de ziektes DTP, Hepatitis A, Buiktyfus en Malaria.

Eten en drinken

De keuken van Nepal is zeer gevarieerd met invloeden van de buurlanden maar ook van Europese landen als Itali├ź en Spanje.

Openingstijden

Van zondag tot donderdag zijn de winkels van 10.00 tot 19.00 uur open. Afdingen is heel normaal.

Paspoort en visum

  • Geldig paspoort, deze dient na je verblijf in Nepal nog minstens 6 maanden geldig te zijn.
  • Visum verplicht voor reizen naar Nepal. Meer informatie vind je bij de ambassade van Nepal in Nederland (020-6241530).
Ontdek meer over Nepal