Zuid-Limburg

Aantal hotels
18
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
8
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Zuid-Limburg
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Maastrichtcc peterkves
Heerlen cc bertkaufm
Slenakencc sjaakkemp
Landgraafcc paulperre

Hoe reis ik naar Zuid-Limburg?

Zuid-Limburg

In Maastricht, één van de oudste steden van Nederland, bezoek je natuurlijk het Vrijthof, Onze Lieve Vrouweplein en de Sint Servaas Basiliek. Ook winkelen, uitgaan en een rondvaart over de Maas zijn must-do's wanneer je Maastricht aandoet. In Valkenburg bezoek je het historische centrum, de kaastelruïnen en de vele uniek grotten waaronder de Gemeentegrot.

Fietsfanaten beklimmen de beroemde Cauberg of trotseren de Vaalserberg nabij Vaals, waar je ook het Drielandenpunt vindt. In Zuid-Limburg vind je veel leuke bestemmingen te midden van prachtige en bovenal natuurrijke omgeving die zich prima leent voor het maken van mooie wandel- en fietstochten. Plaatsen als Wittem, Berg en Terblijt en Gulpen zijn ideaal voor liefhebbers van fietsen en wandelen. Ook de gastronomie van Zuid-Limburg is uniek en biedt uitstekende mogelijkheden voor een heerlijk Bourgondisch uitje. Geniet van al het lekkers dat Zuid-Limburg te bieden heeft met oa heerlijke vlaaien en verse asperges van de vele aspergevelden uit de regio. In Landgraaf, te midden van de Oostelijke Mijnstreek, vind jaarlijkse het beroemde popfestival Pinkpop plaats. Heerlen en Kerkrade zijn andere bestemmingen in Zuid Limburg die zeker de moeite waard zijn. Vanuit het zuiden van Limburg bezoek je ook eenvoudig leuke steden in de wijde omgeving waaronder de Duitse stad Aken (Aachen) of de Belgische steden Luik en Maasmechelen. Kortom, Zuid-Limburg biedt enorm veel voor een heerlijke vakantie of weekendje weg in Nederland.

Te midden van de Zuid-Limburgse heuvellandschappen vind je een uitgebreid aanbod vakantiehuisjes. Vergelijk hier vakantiewoningen in Zuid-Limburg waaronder luxe bungalows op diverse vakantieparken, authentieke (vakantie)boerderijen in Margraten, vakantievilla's in Epen, vakantiehuisjes in Gulpen en luxe vakantiewoningen rondom Simpelveld en Brunssum. Bekijk het complete aanbod vakantiehuisjes in Zuid-Limburg en plan je vakantie naar een uniek stukje Nederland.


Bekijk meer van Nederland

Lees meer