Utrecht

Aantal hotels
14
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
4
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Utrecht
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Amersfoortcc piotrilow
Nieuwegeincc sjaakkemp
Rhenencc andrpmeye

Hoe reis ik naar Utrecht?

Utrecht

Naast de topstad Utrecht en andere leuke steden als Amersfoort en Zeist beschikt de provincie ook over voldoende natuur voor de rustzoeker. Natuurliefhebbers bezoeken bijvoorbeeld de Utrechtse Heuvelrug vanuit oa Doorn of Odijk voor een prachtige boswandeling of een fietstocht door de natuur. De Vinkeveense Plassen in Mijdrecht en het Utrechtse Vecht-Plassengebied wordt omringd door veel groen en zijn favoriet bij veel watersporters en recreanten. In Rhenen bevindt zich Grebbeberg bos, Laarsenberg bos en Ouwehands Dierenpark. Daarbij herbergt de provincie Utrecht vele forten, landgoederen en kastelen die vaak ook te bezichtigen zijn.


Naast al deze natuur zijn er natuurlijk de eeuwenoude steden Utrecht en Amersfoort vol verborgen verrassingen. Bezoek in Utrecht o.a de Domtoren, ontdek de Oudegracht en de Nieuwegracht, bezichtig Stadskasteel Oudaen en bekijk het Rietveld-Schröderhuis. Een theatervoorstelling of musical bekijk je in het prachtige Beatrix Theater. Ook winkelen in Hoog Catharijne of de Utrechtse binnenstad is een must-do. In Amersfoort bezoek je het Mondriaanhuis, de prachtige Koppelpoort (stadspoort) en Onze Lieve Vrouwetoren. Aan de rand van het bosgebied Birkhoven ligt Dierenpark Amersfoort, wat je ook zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan de provincie Utrecht. Daarnaast dient de centraal gelegen provincie Utrecht uitstekend als uitvalsbasis voor het ontdekken van oa leuke steden in de omgeving. Bezoek zo steden als Amsterdam, Arnhem, Rotterdam en Den Haag. Vanuit de provincie Utrecht kan je letterlijk en figuurlijk alle kanten op.


Provincie Utrecht verrassend veelzijdig! Boek hier een hotel in het centrum van steden als Utrecht of een vakantiehuisje in het gebied van de Utrechtse Heuvelrug. Bekijk het uitgebreide aanbod huisjes, van bungalows tot luxe groepsaccommodatie en boek nog vandaag je weekendje weg of vakantie in de Provincie Utrecht.


Bekijk meer van Nederland

Lees meer