Stadsdriehoek in Rotterdam

Aantal hotels
8
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
12
Bekijk spots »
Aantal wijken
7
Bekijk alle wijken »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar Stadsdriehoek?

Wijk Stadsdriehoek in Rotterdam

Het kloppende hart van Rotterdam herbergt diverse bezienswaardigheden, winkelstraten, musea, theaters en uitgaansgelegenheden.

De bekende en brede straat Blaak doorkruist de Stadsdriehoek en herbergt naast veel kantoren ook het Maritiem Museum Rotterdam. Het prachtige Stadhuis Rotterdam en de Grote Kerk zijn een bezoekje meer dan waard. Een ander architectonisch hoogtepunt in de Stadsdriehoek zijn de bekende Kubuswoningen van de Nederlandse architect Piet Blom.

Een wandeling over de boompjes met oa de Vlaggenparade langs de boulevard van de Nieuwe Maas is een must-do. Vanaf de boompjes heb je ook een prachtig zicht op de skyline van de stad en de Erasmusbrug, het gezicht van Rotterdam. Aan de voet van de Erasmusbrug aan de Leuvehoofd 5 vind je het populaire stadstrand Strand aan de Maas. Het stadsstrand van Rotterdam is een populaire hangout tijdens warme zonnige dagen en beschikt tevens over een restaurant. Andere leuke restaurantjes en cafe's met terrasjes met zicht op de Nieuwe Maas vind je langs de Spaansekade. Nabij de Spaansekade vind je nog het Marine Museum. Kortom, de Stadsdriehoek is erg divers en is de ideale uitvalsbasis voor een weekendje Rotterdam.

  • Rotterdam is een uitstekende kans om de avant-gardistische Nederlandse vormgeving te bewonderen
  • De luchthaven ligt 4 km ten noorden van het centrum van Rotterdam
  • De naam Stadsdriehoek verwijst naar de historische driehoekige vorm van de stad Rotterdam
  • Stadsdriehoek is een deel van het centrum van Rotterdam

Bekijk meer van Rotterdam