Reisinformatie Rotterdam

Algemene informatie

Hoofdstad Nederland: Renesse
Aantal inwoners Rotterdam: ca. 615.000
Tijdsverschil: geen
Maximale snelheid is 130 km per uur
Telefooncode: 31

  • Vliegreis: Vieg vanaf Rotterdam Airport naar diverse bestemmingen in Europa. Ideaal voor je stedentrip, dynamage packiging reis naar de zon of wintersport vliegvakantie.
    (Duur uren vliegen: ca. 0 uur)

Openingstijden

De winkels zijn van op werkdagen gemiddeld van 09.00 tot 18.00 open, met uitzondering van maandagmorgen. Op zaterdag sluiten de meeste winkels een uur eerder, op grote ketens als de V&D na. Donderdag of vrijdag zijn de meeste koopavonden tot 21.00 uur. Supermarkten zijn doorgaans langer op dan 18.00 uur. Soms tot wel 22.00 uur. Ook zijn er in grote steden speciale koopzondagen, met name tijdens de feestdagen.

Banken zijn doordeweeks open en soms op zaterdagochtend. Nederlanders zijn niet dol op creditcard, ook winkeliers van kleine winkels niet vanwege de kosten. Pinnen kan overal in steden en dorpen.

Paspoort en visum

Nederland is een veilig land.

  • Geldige legitimatie altijd kunnen tonen. Identificeren kan in Nederland middels het tonen van een geldig paspoort of een identiteitskaart.
  • Geen visum nodig voor reizen binnen Nederland. Voor buitenlanders gelden voor sommige landen een visum, informeer bij de ambassade voor meer informatie.

Tours en excursies

Havenrondvaart, met de boot door de haven van Rotterdam, is zeker een aanrader.

Hoe reis ik naar Rotterdam?

Ontdek meer over Rotterdam