Oude Westen in Rotterdam

Aantal hotels
7
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
10
Bekijk spots »
Aantal wijken
7
Bekijk alle wijken »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar Oude Westen?

Wijk Oude Westen in Rotterdam

De West-Kruiskade is een smeltkroes van verschillende culturen met als hoogtepunt Chinatown, de Chinese buurt in Rotterdam.

In Chinatown vind je naast restaurants ook winkels met Chinese specialiteiten. Het jaarlijkse Chinees Nieuwjaar met leeuwen- en drakendansers en het Chinees Cultureel Festival zijn must-do's in Chinatown Rotterdam. Het gebied rondom de Nieuwe Binnenweg in het Oude Westen herbergt veel gezellige cafés, hippe nachtclubs en uitstekende restaurants. Voor een gezellige avondje uit is de Nieuwe Binnenweg een must-do in het Oude Westen. Theater- en filmliefhebbers bezoek het LantarenVenster, het leuke film- en muziektheater aan de Gouvernestraat. De wijk het Oude Westen grenst in het zuiden aan het Museumpark en in het oosten aan de Cool, waar je de meeste winkels van Rotterdam vindt. In het noorden vind je het C.S. Kwartier waar je het Centraal Station van Rotterdam vindt. Het oude Westen herbergt ook diverse goede en leuke hotels waaronder Hotel Emma Rotterdam, de Skyline Hotel Rotterdam, Hotel One Rotterdam en Hotel van Walsum Rotterdam.

  • Rotterdam is een uitstekende kans om de avant-gardistische Nederlandse vormgeving te bewonderen
  • De luchthaven ligt 4 km ten noorden van het centrum van Rotterdam
  • De wijk staat bekend als gezellig en leuk om te bezoeken, maar is, vooral in de avond-uren, niet altijd de veiligste plek.


Bekijk meer van Rotterdam