Rotterdam

Aantal hotels
76
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
147
Bekijk spots »
Inwoners
615.000
Bekijk kaart »
Aantal wijken
7
Bekijk alle wijken »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar Rotterdam?

Rotterdam

Bijzonder qua architectuur zijn de kubuswoningen, nabij de fraaie Erasmusbrug (ook wel zwaan genoemd). Ook langs de nieuwe Maas verbaas je je over moderne architectuur. Daarnaast kan je de Euromast (185 meter) beklimmen voor een fantastisch uitzicht over de stad Rotterdam. Bovendien kan je er heerlijk eten. Het International Film Festival Rotterdam vindt ieder jaar rond half januari plaats. Qua architectuur en cultuur is er nog meer te beleven in Rotterdam. Leuk is de stad per fiets te verkennen. Neem dan zeker ook een kijkje bij Delfshaven. Winkelen kan op diverse plekken in en rondom het centrum van de stad zoals de bekende Koopgoot.

Tevens het uitgaansleven neemt in populariteit steeds meer toe. Bijvoorbeeld in de hippe discotheken Las Palmas en Now Wow. Aan de Maasboulevard kan je ook nog eens zonnen op strand aan de Maas. Liefhebbers van musea bezoeken het Nederlands Fotomuseum en het daar tegenover gelegen TENT voor beeldende kunst. Sla zeker Museum Boijmans van Beuningen niet over. Ook de kunsthal of het Nederlands Architectuurinstituut. Rond het museumpark vind je ook talloze gallerijen. Wat wil je nog meer tijdens je weekendje weg in eigen land? Boek bijvoorbeeld een hotel in het Scheepvaartkwartier nabij het centrum.

Voor reizigers uit de regio Rotterdam is het het overwegen waard een vakantie te boeken vanaf Rotterdam Airport. Je hoeft dan minder vroeg in te checken en vliegt rechtstreeks naar je favoriete badplaats rond de Middellandse Zee. Voor deze vakanties naar de zon vanaf locale vliegvelden geldt: wees op tijd met het reserveren.


Bekijk bezienswaardigheden en activiteiten in Rotterdam of ontdek restaurants, uitgaan en entertainment.
Bekijk meer van Nederland

Lees meer