Noord-Holland

Aantal hotels
30
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
20
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Noord-Holland
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Hoe reis ik naar Noord-Holland?

Noord-Holland

Aan mooie kuststreken met natuurgebieden, badplaatsen en leuke dorpjes en steden geen gebrek in Noord-Holland. Zo bezoek je aan het IJsselmeer en Markermeer oa de historische plaatsen Volendam, Hoorn en Enkhuizen. Bezoek zo oa de dijk en de haven in Volendam, het Westfries Museum in Hoorn en het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Strandliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de Noord-Hollandse Kust met oa de badplaatsen Wijk aan Zee, IJmuiden, Egmond aan Zee en Zandvoort. Ook het hippe Bloemendaal aan Zee, met zijn smalle zandstranden en party-strandpaviljoens, is een populaire badplaats in Noord-Holland. In het noorden bezoek je Den Helder en het waddeneiland Texel, behorend tot de provincie Noord-Holland. In het zuidoosten van de provincie bezoek je mondaine plaatsen in het Gooi zoals Hilversum, Huizen, Blaricum en Laren. De Loosdrechtse Plassen bij Loosdrecht, ook wel de “Watertuin van Nederland” genoemd, mag je tevens niet overslaan tijdens een bezoek aan Noord-Holland. Festivalliefhebbers bezoeken het jaarlijkse terugkerende evenement Dance Valley, in Spaarnwoude.


Een bezoek aan Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, mag natuurlijk niet ontbreken. Bezoek in Amsterdam prachtige musea als het Rijksmuseum, het Anne Frank Huis en het Van Gogh Museum. Andere must-do's in Amsterdam zijn het Paleis op de Dam, het Rembrandtplein en de Amsterdamse Wallen. Winkelliefhebbers struinen de winkels af van de Kalverstaart, de P.C. Hooftstraat of gaan op zoek naar koopjes op de Albert Cuypmarkt. Ook de hoofdstad van Noord-Holland Haarlem, is zeker de moeite waard. Naast de prachtige historische binnenstad bezoek je in Haarlem het Frans Hals Museum en het Teylers Museum. Ook de prachtige stad Alkmaar, bekend om de kaasmarkt, mag je niet overslaan tijdens een vakantie of weekendje weg in Noord-Holland.


Lekker weg in eigen land, ontdek Noord Holland. Van badplaatsen tussen de duinen tot leuke steden als Haarlem en Amsterdam. Door heel Noord-Holland vind je een ruim aanbod vakantiehuisjes en hotels voor je weekend weg of vakantie Noord Holland. Kies voor vrijstaande vakantiehuisjes, bungalows op vakantieparken of luxe villa's aan de kust.


Bekijk meer van Nederland

Lees meer