Drenthe

Aantal hotels
23
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
13
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Drenthe
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Emmencc jimmybens
Meppel cc piotrilow
Westerborkcc johanwiel

Hoe reis ik naar Drenthe?

Drenthe

Drenthe heeft veel te bieden voor de toerist, en is een van de meest bezochte provincies voor een vakantie in eigen land. Naast de prachtige natuur, met vele heidevelden en hunnebedden, vind je in Drenthe ook veel leuke steden met enkele leuke bezienswaardigheden. In Emmen bezoek je misschien wel de mooiste dierentuin van Nederland, het Noorder Dierenpark Emmen. Daarnaast beschikt Emmen over een leuke en gevarieerd winkelgebied. Ook de gezellige stad Meppel biedt een leuke winkelgebied. In en rond Havelte en Norg maak je prachtige wandel- en fietstochten in een groene omgeving. Vanuit de sfeervolle dorpen Eext en Balloo ontdek je de vele wandel- en fietsroutes door het Nationaal beek- en esdorpenlandschap, de Drenthse AA.


In het najaar bezoek je in het gezellige dorp Zuidlaren de jaarlijke Zuidlaardermarkt rond de brink. In de stad Assen bezoek je met de kinderen het Verkeerspark en kan je verder prima shoppen of zwemmen in het subtropische zwembad De Smelt. Daarnaast vind elke jaar de TT motorrace plaats op het Circuit van Drenthe nabij Assen. In Coevorden bezoek je Plopsa Indoor. Een van de mooiste dorpen van Nederland is het historische Orvelte, ook wel een levend monumentendorp genoemd met oa een echte klompenmakerij en kaasfabriekje. De omgeving van Orvelte kent tevens vele fiets- en wandelpaden. Aan natuur en cultuur dus geen gebrek in Drenthe. Een bezoek aan voormalig Kamp Westerbork mag ook zeker niet ontbreken tijdens je bezoek aan Drenthe.


Vakantiehuisjes Drenthe

Boek eens een vakantiehuisje in de provincie Drenthe en ontdek deze relaxte provincie zelf. Door de hele provincie in de leukste en gezelligste dorpen vind je vakantieparken of vrijstaande vakantiehuisjes, van goedkope bungalows, landhuizen tot luxe villa's met uitgebreide faciliteiten. Bekijk hier het uitgebreide aanbod vakantiehuisjes in Drenthe en boek nog vandaag je vakantie of weekendje weg in eigen land.


Bekijk meer van Nederland

Lees meer