De Friese Meren

Aantal hotels
16
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
6
Bekijk steden »
Interactieve kaart
De Friese Meren
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Hoe reis ik naar De Friese Meren?

De Friese Meren

De meren staan, door een netwerk van kanalen, allemaal in verbinding met elkaar. Door deze unieke verbinding zijn de mogelijkheden op watersportgebied oneindig. Liefhebbers van varen, zeilen, kanoën, waterskiën maar ook vissen kunnen in deze omgeving hun hart ophalen. De lijst van Friese Meren is oneindig met oa het Sneekermeer, Heegermeer, Langweerderwielen, Tjeukemeer, Slotermeer en Fluessen. Mocht je meer willen zien dan de Friese Meren dan is dat ook mogelijk. Het IJsselmeer, het Waddenzee gebied en de Noordzee staan eveneens in verbinding met de Friese Meren. Kortom, in deze regio zeil je met een authentieke skûtsje, Lemsteraak of zeiljacht van meer naar meer, van plaats naar plaats.

Traditiegetrouw strijden jaarlijks originele Skûtsjes om de eer en de roem, op de Friese wateren. Het Skûtsjesilen is één van de jaarlijkse hoogtepunten op de Friese Meren en een niet te missen evenement. Het absolute hoogtepunt is natuurlijk de jaarlijkse Sneekweek, in het leuke stadje Sneek. De watersportsteden Heeg en Woudsend zijn ook de moeite waard. Wanneer ga jij zeilen in Friesland? Huur eens een boot of zeiljacht en ontdek de mooiste plekjes van Friesland op een unieke manier. Zeilscholen zijn er voldoende. Kortom, de Friese Meren biedt genoeg voor een heerlijke vakantie in eigen land. Bezoek vanuit het gebied ook eenvoudig de leuke stad Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland.

Vakantiehuisjes Friese Meren

Boek hier naast je hotels in een van de Friese steden ook de mooiste vakantiehuisjes en groepsaccommodaties in het Friese meren gebied. In en rond het Friese Meren gebied vind je een uitgebreid aanbod vakantie van luxe villa's en landhuizen tot betaalbare huisjes en bungalows aan het water. Bekijk alle vrijstaande huisjes of bungalows op vakantieparken en boek nog vandaag je vakantiewoning in een van de mooiste gebieden van Nederland.


Bekijk meer van Nederland

Lees meer