Museumkwartier in Amsterdam

Aantal hotels
29
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
35
Bekijk spots »
Aantal wijken
7
Bekijk alle wijken »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar Museumkwartier?

Wijk Museumkwartier in Amsterdam

Hart van de Amsterdamse Museumkwartier is het Museumplein, één van de meest bekende pleinen van Nederland. Rondom het Museumplein vind je oa het Stedelijk Museum, waar je moderne en hedendaagse kunst ontdekt. Het wereldberoemde Van Gogh Museum herbergt een verzameling van 200 schilderijen en veel tekeningen en brieven van Van Gogh. Een bezoek aan het Van Gogh Museum is een absolute must-do tijdens je bezoek aan Amsterdam. Ander hoogtepunt te midden van het Museumkwartier is het Rijksmuseum, het bekendste museum van Nederland met een indrukwekkende verzameling van voornamelijk Nederlandse kunstwerken uit de Gouden Eeuw. Het Diamant Museum Amsterdam, gelegen nabij het Vondelpark, verschaft bezoekers inzicht in het ontstaan van een diamant. Kortom, liefhebbers van cultuur kunnen hun hart ophalen in de Museumkwartier wijk in Amsterdam.

Naast de vele top musea vind je nog een aantal niet te missen bezienswaardigheden in of nabij de Amsterdamse wijk Museumkwartier. Winkelfanaten bezoek oa P.C. Hooftstraat, Nederlands bekendste en duurste winkelstraat. Ook het Vondelpark, het bekendste park van Nederland, mag zeker niet worden overgeslagen. Zeker tijdens zonnige dagen is het Vondelpark de "place te be" voor een heerlijke wandeling of gezellige picknick. In het Educatiecentrum Waterkaravaan aan de Vossiusstraat leer je meer over oa duurzaam omgaan met water.

Hotel online reserveren in de wijk Museumkwartier Amsterdam? Vind hier een uitgebreid aanbod hotels en appartementen te midden van de Museumkwartier wijk nabij alle top musea van Amsterdam als Het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. Vergelijk hier prijzen van oa Hotel Aalders Amsterdam, Hotel Robertramon Amsterdam, budget hotel Trianon Hotel, Hotel Washington, het luxe Conservatorium Hotel Amsterdam, designhotel Van Gogh en Hotel Museumzicht. Bekijk het complete hotel aanbod en boek nog vandaag je hotel Museumkwartier voor je cultureel weekendje weg in Amsterdam.


Bekijk meer van Amsterdam