Grachtengordel in Amsterdam

Aantal hotels
71
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
97
Bekijk spots »
Aantal wijken
7
Bekijk alle wijken »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar Grachtengordel?

Wijk Grachtengordel in Amsterdam

De grachtengordel geeft een uniek karakter aan de stad Amsterdam. De Grachtengordel in Amsterdam is zo onvervangbaar en uniek dat het sinds 2010 onderdeel uitmaakt van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Langs de Amsterdamse grachten vind je naast historische gebouwen ook diverse musea, statige grachtenpanden en mooie bruggen. Aan de Prinsengracht vind je bijvoorbeeld het niet te missen Anne Frank Huis en de bekende Westerkerk. Aan de Keizersgracht vind je het Museum Geelvinck Hinlopen Huis en het Foam Fotografie Museum. Het Bijbels Museum gevestigd in een prachtig oud grachtenpand aan de Herengracht mag je tevens niet overslaan. Een wandeltocht langs de prachtige grachten in het centrum is dan ook een absolute aanrader. Alles weten over de unieke Grachtengordel van Amsterdam? Bezoek dan aan Het Grachtenhuis aan Herengracht.

Net buiten de Grachtengordel ten zuiden van de Prinsengracht vind je het Leidseplein, met zijn vele theaters en horecagelegenheden, één van de bekendste uitgaansgebieden in Amsterdam. Bezoek hier oa één van de vele top uitgaansgelegenheden als de Jimmy Woo, Boom Chicago en De Melkweg.

De beste manier om het eeuwenoude centrum van Amsterdam met haar unieke plekjes langs de grachten te ontdekken is via een rondvaart. Een breed aanbod aan rondvaarten laten je kennismaken met de indrukwekkende Grachtengordel van Amsterdam, zowel overdag als in de avond. De meeste rondvaarten starten aan de Prins Hendrikkade tegenover het Centraal Station van Amsterdam. Wanneer je Amsterdam eens vanaf een andere kant wilt bekijken dan is een rondvaart door de grachten een must-do.

Hotel aan de grachten van Amsterdam online reserveren? Bekijk hier een uitgebreid aanbod hotels in het centrum van Amsterdam met unieke ligging aan de gracht. Vind hier oa het 16e-eeuwse grachtenpand B&NB Herengracht, Water Front hotel, 17e-eeuwse koopmanshuis Hotel Hegra Amsterdam Centre aan de Herengracht, Herengracht Canal Studio, Groupstay Keizersgracht en het Hampshire Boutique Hotel aan de Keierzersgracht. Zo maar een greep uit het enorme aanbod hotels en appartementen aan de Grachtengordel van Amsterdam, ideaal voor een weekendje weg.


Bekijk meer van Amsterdam