De Wallen in Amsterdam

Aantal hotels
29
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
57
Bekijk spots »
Aantal wijken
7
Bekijk alle wijken »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar De Wallen?

Wijk De Wallen in Amsterdam

Enkele beruchte en bekende straten van De Wallen, internationaal bekend Red Light District, zijn oa de Oudezijds Achterburgwal, Oudezijds Voorburgwal, Spuistraat en Bloedstraad. Het Wallengebied staat te boek als levendig en je vindt er voornamelijk raamprostitutie, sexshops, sexbioscopen en erotische shows. Tussen de erotiek in de sfeervolle straten van de Wallen vind je ook diverse gezellige cafe's, restaurants en coffee shops. Een must-do in de Wallen is de Condomerie aan de Warmoesstraat, de condoom specialiteiten winkel van Amsterdam. In het Erotisch Museum aan de Oudezijds Achterburgwal kom je meer te weten over erotiek en de rossebuurt van Amsterdam. Maak je bezoek aan de unieke Wallen compleet met een bezoek aan Het Hash Marihuana & Hennep Museum.

In en rondom De Wallen vind je ook een aantal niet te missen bezienswaardigheden waaronder de Oude Kerk, de oudste kerk van Amsterdam. Aan de Oudezijds Voorburgwal vind je Museum Ons'Lieve Heer op Solder, een prachtig Amsterdams grachtenpand met oa een indrukwekkende katholieke schuilkerk. Bezichtig ook De Waag aan de Nieuwmarkt, vroeger onderdeel van de stadsmuur van Amsterdam. Kortom, de unieke sfeer van de Amsterdamse Wallen is iets wat je absoluut niet mag missen tijdens een weekendje weg in de hoofdstad van Nederland.

Hotel boeken te midden van de De Wallen in Amsterdam? Bekijk hier het aanbod hotels en hostels in en nabij de Amsterdamse Wallen. Vergelijk hier prijzen van hotels, hostels en appartementen nabij en op de Wallen zoals Apartment Kloveniersburgwal, Hotel Nes Amsterdam, Shelter City, The Bulldog, Amsterdam Cribs / Red Light en Hotel de Gerstekorrel aan de Damstraat. Boek nog vandaag je hotel Amsterdam nabij de Wallen voor een weekendje weg naar onze hoofdstad.


Bekijk meer van Amsterdam