De Plantage in Amsterdam

Aantal hotels
20
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
25
Bekijk spots »
Aantal wijken
7
Bekijk alle wijken »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar De Plantage?

Wijk De Plantage in Amsterdam

Het hart van de Plantage wordt gevormd door Dierentuin Artis, de oudste dierentuin van Nederland. Een bezoek aan de dierentuin van Amsterdam is een must-do wanneer je De Plantage aandoet. De Hortus Botanicus, aan de Plantage Middenlaan, is een van oudste botanische tuinen ter wereld en is een bezoek ook meer dan waard. Wanneer de avond is gevallen bezichtig dan de verlichte Magere Brug, de bekendste brug van Amsterdam.

De Plantage wijk herbergt ook een aantal interessante en niet te missen musea waaronder het Nederlands Verzetsmuseum, het Joods Historisch Museum en het Vakbondsmuseum. Het Rembrandt House Museum herbergt oa werken van de grootmeester Rembrandt. Een must-do en hoogtepunt voor kunstliefhebbers is de Hermitage Amsterdam, een dependance van het wereldberoemde museum de Hermitage in Sint Petersburg. Ten noorden van de Plantagebuurt, aan de Prins Hendrikkade, vind je andere top bezienswaardigheden als het NEMO Wetenschaps Museum en het Nederlands Scheepvaartmuseum.

Al sinds de 19e eeuw staat De Plantage te boek als levendige uitgaansbuurt en theaterbuurt. Levendige bewijs is het Koninklijk Theater Carré aan de Amstel, het podium voor veel theaterproducties en cabaretiers. Een avondje Carre is een absolute aanrader tijdens een bezoek aan Amsterdam. Het overdekte TunFun Speelpark

aan de Mr. Visserplein is niet te missen spot voor kinderen. Het Waterlooplein is de verbinding tussen de Plantage en de binnenstad van Amsterdam, alwaar je de meeste toeristische trekpleisters en winkels vindt. Kortom, de Plantage is erg divers, biedt uitgebreide mogelijkheden en is de ideale uitvalsbasis voor het ontdekken van Amsterdam.

Hotel boeken in de Plantage buurt Amsterdam? Bekijk hier een uitgebreid aanbod hotels en appartementen te midden van de unieke wijk De Plantage in Amsterdam. Vergelijk hier prijzen van oa The Bridge Hotel nabij Koninklijk Theater Carré aan de Amstel, het Rembrandt Hotel Amsterdam, het unieke Hotelboat Allure aan de Oosterdok, B&B Oranje-Amsterdam en budget hotels Amigo Hotel nabij Dierentuin Artis. Boek nog vandaag je ideale hotels te midden van De Plantage voor je weekendje weg Amsterdam.


Bekijk meer van Amsterdam