Amsterdam

Aantal hotels
738
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
773
Bekijk spots »
Inwoners
1.000.000
Bekijk kaart »
Aantal wijken
7
Bekijk alle wijken »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar Amsterdam?

Amsterdam

In 2013 viert Amsterdam het 400-jarige bestaan van de unieke Grachtengordel, dat deel uit maakt van de historische binnenstad. Natuurlijk maak je een rondvaart met een rondvaartboot door de prachtige grachten van Amsterdam. Fraai zijn de bijzondere pakhuizen en typisch Amsterdamse grachtenpanden. Bezoek de Arena voor een voetbalwedstrijd van Ajax of een concert. Ontdek ook het nachtleven van de hoofdstad van Nederland, met als kloppend hart het Leidse Plein. Amsterdam is een wereldstad waar je je niet zult vervelen. Amsterdam is natuurlijk één van de meest levendige steden van Nederland en daardoor een ideale stad voor groepsuitjes. De stad leent zich ook prima voor een dagje shoppen in oa de Kalverstraat of de P.C. Hooftstraat. Zoek je een parkeerplek ga dan op Amsterdam Schiphol parkeren staan.

Bezienswaardig zijn enkele kerken (zoals de Nieuwe Kerk bij de Dam), de Beurs van Berlage, het Damrak, Madame Tussauds, het Annefrankhuis, Van Goghmuseum, het Tropenmuseum,

"/nederland/amsterdam/museum_en_gallerie/rijksmuseum">het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum. De laatste 3 genoemde musea liggen nabij het Museumplein. Op cultuur gebied is er nog zoveel meer te doen, bijvoorbeeld in de Jordaan. Kortom, ontdek Amsterdam, lopend, fietsend, per taxi of tram.
Bekijk bezienswaardigheden en activiteiten in Amsterdam of ontdek restaurants, uitgaan en entertainment.
Bekijk meer van Nederland

Lees meer