Windhoek

Aantal hotels
13
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
8
Bekijk spots »
Inwoners
190.000
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
1 uur
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar Windhoek?

Windhoek

Wist je dat het prachtige station van Windhoek is ontworpen door een Nederlandse architect. Vanuit Windhoek Valley heb je een werkelijk prachtige uitzicht over het stadje.

Even boven Windhoek bevindt zich een cheetah farm, welke ook een bezoekje meer dan waard is. In het Alte Feste Museum en het Owela Museum leer je meer over historie en het traditionele dorpsleven van Windhoek. In het Gathemannhaus kun je prachtige handwerk-producten kopen.
Het Gathemannhaus is een typisch voorbeeld van een Duits koloniaal gebouw en werd gebouwd in 1913 door Heinrich Gathemann. Op de bovenste verdieping is tevens een restaurant gevestigd.
Verder liggen stukken van de Gibeon meteoriet al zo`n 600 miljoen jaar in Windhoek en is een favoriete bezienswaardigheid bij toeristen. Namibië claimt dat deze meteorieten naar beneden zijn gekomen tijdens de grootste meteorietenregen ter wereld. De stenen bestaan voornamelijk uit ijzer, kleine hoeveelheden nikkel en kobalt en sporen van andere elementen.

De hoofdstad leent zich daarnaast uitstekend als startpunt voor een prachtige rondreis om zo het indrukwekkende Namibië te ontdekken met oa haar schitterende natuur, wildparken, wilde dieren en landschappen.
Bekijk bezienswaardigheden en activiteiten in Windhoek of ontdek restaurants, uitgaan en entertainment.
Bekijk meer van Namibië

Lees meer